För skolan

Skapande skola: Fake news

Skapa en kort propagandafilm och utforska berättande, dramaturgi och skådespeleri. I detta skapande skola-paket går Kulturhuset Skärholmens verksamheter Skärisbiografen, teaterscenen och Labbet ihop för att tillsammans med eleverna utforska den egna röstens möjligheter. Denna workshop anpassas och rekommenderas från ÅK 4 till gymnasiet.

Pris: från 7 500 kr, läs mer under bokningsinformation.

Från idé till propagandafilm

Klassen träffar filmpedagoger, verksamma filmskapare eller skådespelare och skapar film ihop. Skapa filmerna utifrån ett ämne som ni jobbar med på skolan eller fantisera fritt i skapandet. Vi hjälper gärna till med förslag på tematik vid behov.

Eleverna väljer vad för lögn filmen ska handla om innan handledarna/pedagogerna träffar er. Tillsammans skriver ni manus och intervjufrågor, gör research, filmar och redigerar filmen. Källkritik står i centrum när eleverna försöker skapa en övertygande lögn. Dagen avslutas med en visning i klassrummet eller varför inte visa filmerna för klassen på Skärisbiografen? När filmerna är färdiga kan klassen samlas för premiär med röd matta och premiärmingel.

Ni kan välja att genomföra workshopen på 1-5 dagar. En femdagarsworkshop ger mer tid till filmskapandets olika delar medan en workshop på en dag fungerar mer som en snabb introduktion.

Under en endagsworkshop får eleverna 1-2 timmar till respektive del: Research, inspelning och redigering.

Om workshopen pågår under 5 dagar kan paketet skräddarsys och till exempel innehålla en dag research och insamling av material, två dagar  filminspelning och förberedelser samt två dagar redigering.

Upplägget anpassas efter årskurs, antal dagar och önskemål.

Bokningsinformation

Denna workshop anpassas och rekommenderas från årskurs 4 till gymnasiet.

Tid: 09:00-15:00

Pris: 7 500: - första dagen, vid fler dagar tillkommer en kostnad på 3 000: - per dag.

Boka genom att mejla infon nedan till
emma.t.aberg@kulturhusetstadsteatern.se

• Antal elever, gärna antal elever per klass vid bokning av fler klasser
  • Årskurs och skola
  • Plats: vill ni skapa film på Kulturhuset Skärholmen eller på er skola?
  • Kontaktuppgifter till läraren som är med under workshop-dagarna