Film
/
Filmfestival

Wolfwalkers

Vi befinner oss i det av engelsmännen brutalt ockuperade Irland. Robyn kommer dit med sin pappa Bill som där han är på uppdrag att utrota vargarna som härjar i skogen och hotar staden. Av skaparna till Oscarsnominerade Havets sång och The Breadwinner.

Visas på Skärisbiografen i samarbete med Monsters of Film, biljettpris 50 kr.

Biljetter

Om Monsters of Film

Monsters of Film är Stockholms första bestående genrefilmfestival med fokus på skräck, science fiction, det fantastiska, det upprörande, det provocerande, det suggestiva, det surrealistiska och konstnärliga, men framförallt monster.

Om filmen

Vi befinner oss i det av engelsmännen brutalt ockuperade Irland. Robyn kommer dit med sin pappa Bill som där han är på uppdrag att utrota vargarna som härjar i skogen och hotar staden. Mebh lever i skogen, uppfostrad av vargarna. Robyn trotsar pappas stränga order att hålla sig hemma och tillbringar mer och mer tid i skogen. En helt ny värld öppnar sig och får henne att förstå att det är inte vargarna som är de hotfulla. Långsamt förvandlas Robyn till just det som hennes egen pappa är satt att utrota. En saga om den magiska och fantastiska vänskapen mellan två flickor som möts i 1600-talets Irland. Av skaparna till Oscarsnominerade Havets sång och The Breadwinner.

Åldersgräns: Från 7 år, barntillåten i vuxet sällskap
Originaltitel: Wolfwalkers
Genre: Animerad familjefilm
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Längd: 1h 42m
Produktionsland och år: Europa, 2020
Regissör: Tomm Moore, Ross Stewart

Trailer

Remote video URL
Bilder