Film

Tigrar + samtal

Välkommen till POV Talks, filmvisning + samtal med regissören Ronnie Sandahl!

Biljetter

POV Talks, sedan 2019 i samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern och tidskriften Point of View, är en livescen som kombinerar filmvisning med samtal om film.

Möt Ronnie Sandahl i ett samtal om hans nya film Tigrar, baserad på Martin Bengtssons självbiografiska roman I skuggan av San Siro.
Samtalsledare är Jon Asp, kritiker i Svenska Dagbladet och redaktör för Point of View.

Ronnie Sandahl är författare, manusförfattare och regissör. Hans debutfilm Svenskjävel kom 2014 och nominerades till en guldbagge för bästa manus. Tre år senare kom tennisfilmen Borg (Janus Metz, 2017), som Sandahl skrev manus till. Sandahl står även för manus och originalidé till Perfect som regisseras av skådespelaren Olivia Wilde i en amerikansk produktion. Filmen, om elitgymnasten Kerri Strug som blev OS-hjälte 1996, är tredje delen i Sandahls trilogi om sport och psykologi.  

Om filmen:

Tigrar är den internationellt hyllade filmen om Martin Bengtsson, supertalangen som lämnar den gråa svenska småstaden för proffslivet i Milano.

En film om fotboll, kärlek och att jaga den stora drömmen - med livet som insats. En verklighetsbaserad skildring inifrån de stora arenorna, de drogfyllda festerna och de snabba bilarna. Men också berättelsen om en ung mans brinnande besatthet, fångad i en absurd fotbollsindustri där allt och alla kan köpas för pengar. Snart är det inte längre en kamp om att vinna eller förlora, utan om att överleva.

Originaltitel: Tigrar
Regissör: Ronnie Sandahl
Medverkande: Erik Enge, Frida Gustavsson, Liv Mjönes, Alfred Enoch, Johannes Kuhnke
Åldersgräns: 11 år
Genre: Drama
Språk: Svenska
Produktionsland och år: Sverige, 2020

Insläpp 15 minuter före filmstart. Ingen reklam, filmen börjar på utsatt tid.