Skådespeleri för film och scen

Under 8 tillfällen i höst öppnar vi scenen för dig som vill öva på skådespeleri tillsammans med erfarna skådespelare och regissörer. Kursen är öppen för alla mellan 18 och 25 år som vill prova skådespeleri för första gången eller fördjupa sina kunskaper. Workshopen ges av Kulturhuset Stadsteatern Husby i samarbete med Balettakademien Stockholm.

När

Under kursens gång går vi tillsammans igenom olika skådespeleriövningar, testar texter på scen och får direkt feedback av skådespelarna Erik Ehn och Mia Poppe samt regissör Olof Hanson. Det ger en grund i vad skådespeleri är och hur du kan använda dig av det även om du inte vill bli professionell skådespelare.

Anmälan görs till husby@kulturhusetstadsteatern.se så snart som möjligt, det finns 16 platser på kursen.

Om kursledarna

Erik Ehn

Erik Ehn är skådespelare och tillhör den fasta ensemblen på Dramaten. Han är utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm (nuvarande SKH). Under hösten 2022 spelar han i pjäsen Natthärbärget på Dramaten och repeterar föreställningen Jakten på Kulturhuset Stadsteatern. Erik har lång erfarenhet av att undervisa på eftergymnasial nivå och sitter i ledningsgruppen för, samt undervisar på Balettakademiens Skådespelarutbildning.

Mia Poppe

Mia Poppe är skådespelare, regissör och teaterpedagog. Hon arbetar som huvudlärare vid Balettakademiens skådespelarutbildning och som frilansande skådespelare, både i film och på scen. Sedan 20 år tillbaka undervisar hon i teater och driver en Folkets Park där det produceras musikteaterföreställningar året runt.

Olof Hanson

Olof Hanson är konstnärliga ledare på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby och Husby. Han är utbildad regissör vid Dramatiska institutet och kommer regissera Kulturhuset Stadsteaterns nästa teaterföreställning som har premiär 24 februari 2023 i Husby.