Film
/
Skärisbiografen

Shabu

Shabu är fjorton år och en snäll kille som är uppvuxen och bor i Rotterdam. När han råkar kvadda sin mormors bil gör han allt för att samla ihop pengar för att laga den.

Biljetter

Fjortonåriga Shabu är en snäll, kreativ och rätt street smart kille. ”Jag är en liten pojke från Peperklip” är hur Shabu beskriver sig själv, med hänvisning till den berömda (och ökända) byggnaden i södra Rotterdam där han växer upp. När han utan lov lånar sin mormors bil för en liten ”nöjestur” blir den skadad och alla i familjen blir förstås arga på honom. Innan hans mormor ska komma tillbaka från sin semester i Surinam måste han fixa så att bilen lagas.

Shabus mamma föreslår att han ska sälja isglassar för att betala för skadan, men de inkomsterna skulle knappast räcka särskilt långt. Shabu kommer på en annan lösning, som gör att han kan använda sin musikaliska talang och samtidigt njuta av den varma sommaren tillsammans med sina kompisar och sin flickvän. Kommer han att lyckas göra sin familj – och särskilt sin mormor – stolt över honom igen?

 

Trailer

Tiny Tempo 

Den 12–17 oktober arrangeras för andra året dokumentärfestivalen Tiny Tempo för barn och unga. Tiny Tempo är en del av Tempo Dokumentärfestival. På Tiny Tempo ges  möjlighet att ta del av nya och klassiska dokumentärer om allt från isländska baskettjejer, drömmen om att bli professionell dansare, till att komma ut som queer i högstadiet – och hur en stekhet sommar utspelar sig för 14-åriga Shabu som bor i ett segregerat höghusområde i Rotterdam.

Läs mer om festivalen här.

 

Originaltitel: Shabu
Regissör: Shamira Raphaëla
Genre: Dokumentär
Språk: Nederländskt tal och med svensk text 
Längd: 1 timme 15 minuter
Produktionsland och år: Nederländerna, 2021
Åldersgräns: Barntillåten

Foajén öppnar 30 minuter före filmstart. Ingen reklam, filmen börjar på utsatt tid.