Klarabiografen

REX Animationsfestival: EUNIC traveling program

Serieteket är stolta att återigen samarbeta med REX animationsfestival och erbjuder nu en smygstart av festivalen.
Vi presenterar EUNIC traveling program - ett urval av europeiska animerade kortfilmer.

Biljetter

Detta är en samling filmer som visar upp några av de bästa nya animerade kortfilmerna, från vart och ett av de elva EUNIC-länder som har stöttat REX animationsfestival i år: Grekland, Frankrike, Spanien, Litauen, Finland , Rumänien, Portugal, Estland, Tjeckien, Polen och Vallonien (Belgien). Varje land representeras med en animerad kortfilm.

Programmet innehåller en mängd många olika teman, som är perfekt utförda av animatörer genom ett brett utbud av tekniker, från den mycket traditionell form av animation  till den allra senaste tekniken.

Syftet med reseprogrammet EUNIC är att under hela året visas på så många olika platser i Sverige som möjligt.

Medverkande filmer och länder:

1. Letters to Parkkimäentie (Finland) Språk: finska, engelsk text
2. Chitchat (Frankrike) Språk: franska, engelsk text
3. Canary (Grekland)
4. And the Rest You Already Know (Litauen) Språk: litauiska, engelsk text
5. The Turnip (Estland)
6. HEXED (Spanien)
7. PURE (Polen)
8. Catisfaction (Portugal)
9. Camille (Vallonien, Belgien) Språk: franska, engelsk text
10. Cimpoiasca (Tjeckien)
11. Sasha (Rumänien) Språk: rumänska, engelsk text

Mer om Rex animationsfestival (som äger rum den 29/10-6/11) hittar du på:

Insläpp 15 minuter före filmstart. Ingen reklam, filmen börjar på utsatt tid.

Följ oss i sociala medier!
Facebook: facebook.com/klarabiografen
Instagram: kulturhuset_klarabiografen