Film
/
Filmfestival

Remind Me (Grekland)

Sista filmen i Ny Europeisk film-serien är ett gripande och prisbelönat grekiskt drama!

Biljetter

For information in English, please click here.

Allt börjar på en gruppterapisession. Eleni deltar för att möta den bittra sanningen om hennes mors sjukdom och hur hon ska hantera sorgen: hennes mor har blivit diagnosticerad med Alzheimers.

Filmen försöker att porträttera en vuxens liv med en sjuk förälder, fram till slutet.

Remind Me (originaltitel: Gia thimise mou) filmades med mer än 80 volontärer och har vunnit ett flertal utmärkelser på internationella online-filmfestivaler, ofta för Amalia Zargianakis huvudroll.
 

Om regissören:
Maria Svoliantopoulou (*1995) föddes och växte upp i Heraklion på Kreta. Hon studerade psykologi på Staffordshire University och specialiserade sig inom psykisk hälsa. Svoliantopoulou började då även forska om relationen mellan psykisk hälsa och social exkludering.

Genom sin roll som producent, manusförfattare och regissör gör Maria  Svoliantopoulou ett försök att informera och engagera publiken och allmänheten att få kunskap kring sjukdomen Alzheimers. Remind me är en fiktiv film om Alzheimers, men bygger huvudsakligen på vårdarnas och Svoliantopoulous egna personliga erfarenheter av den svåra och smärtfyllda process som arbetet med Alzheimer-patienter innebär.
 

En kvinna i grå kavaj

 

Genre: Drama
Originaltitel: Gia thimise mou
Regi: Antonis Renieris, Maria Svoliantopoulou
Manus: Maria Svoliantopoulou
Medverkande: Andriani Angelidaki, Petros Farsarakis, Georgios Kanakis, Amalia Zargianaki
Land och år: Grekland, 2019
ngd: 60 min
Språk: Grekiska, engelska undertexter

I samarbete med Greklands ambassad.