Niki Lindroth von Bahrs magiska värld

Ett kortfilmspaket med tre filmer av Niki Lindroth von Bahr.
Visas på Skärisbiografen, biljettpris 50 kr.

Ett kortfilmspaket med tre filmer av Niki Lindroth von Bahr.
Niki debuterade 2008 med kortfilmen En natt i Moskva, vilken följdes upp 2010 med
Tord och Tord. Den senare belönades med flera internationella filmpriser och nominerades även till en Guldbagge. Hennes kortfilm Simhall togs 2014 ut till huvudtävlan vid Annecys internationella festival för animerad film.

Simhall
14 min
Sex personer möts i en simhall. Hästen, simhallens föreståndare är en plikttrogen och slitsam vän av ordning. Lokalerna har under åren kommit att bli hela hennes tillvaro. Två vargar kommer till simhallen för att bada. Deras relation är svår att definiera men den ena vargen utövar en ständig maktuppvisning över den andra. Tre möss besöker även simhallen, men de har helt andra planer som när de inte löper på som planerat utlöser en katastrof.

Min börda
13 min
Ett köpcentrum vid en stor motorväg utgör platsen för en apokalyptisk musikal. Formsäker animation till auto-tune musik framförd av Klungan. Om befrielse genom den stora katastrofen.

Tord och Tord
11 min
En dag när Tord kommer hem ser hans lägenhet annorlunda ut. Den tillhör hans nya granne, som också heter Tord. Tord och Tord utvecklar tillsammans ett eget kodspråk som till slut blir lite för klurigt, så till den grad att de själva börjar misstolka saker och ting.

Originaltitel: Niki Lindroth von Bahrs magiska värld
Regissör: Niki Lindroth von Bahr