Film
/
Skärisbiografen

Mini Monsters 2022

Stockholm International Fantastic Film Festival - Monsters of Film anordnas för 11:e gången. I år finns en ny sektion för filmer för unga med fantasy-tema: MINI MONSTERS! Se filmerna på Skärisbiografen.

Stockholm International Fantastic Film Festival - Monsters of Film 

Monsters of Film är Stockholms första bestående genrefilmfestival med fokus på skräck, science fiction, det fantastiska, det upprörande, det provocerande, det suggestiva, det surrealistiska och konstnärliga, men framförallt monster.

Genrefilmen har sedan filmens begynnelse symboliserat viktiga delar i hur människor ser på och tolkar vad som händer i samhället. Ofta handlar det om en rädsla för det främmande, en oro för framtiden och ett sätt att konkretisera något oklart och abstrakt. Genrefilmen är, på samma sätt som all annan film, inte bara utrymme för nöje och underhållning och vi hoppas kunna bidra till att höja genrefilmens status (om än så lite) i det kulturella rummet. Med Monsters of Film vill vi inte bara underhålla med filmvisningar på temat enligt ovan, utan även diskutera varför filmerna gjorts och vad de innebär för både dåtid och samtid.

Monsters of Film har funnits sedan 2012 och arrangeras av ett team av eldsjälar tillsammans med ett antal samarbetsparter.

Monsters of Film arrangeras från och med 2018 av nya bolaget Monsters of Film AB, som startats för att kunna koncentrera sig enbart på festivalen och dess kringarrangemang.

På Skärisbiografen visas fyra filmer speciellt utvalda av festivalen för unga och en workshop.

 

Lördag 1 oktober

18:15 Black Friday (från 15 år)

 

Söndag 2 oktober

13:15 Knorr (barntillåten)

15:00 Stinkisarna (barntillåten)

17:00 Den magiska månresan (barntillåten)

 

Cosplay Workshop söndagen 2 oktober

13:00-16:30 Cosplay Workshop med Misa Cosplay Swe och Chaos-Fia Cosplay. 
Fri entré, från 13 år.

 

Läs mer om festivalen som sker både på biografer & online och se hela festivalprogrammet här.