Film
/
Klarabiografen

Mad God - Serietekets filmklubb

Briljanta konstnären och animatören Niki Lindroth von Bahr (flerfaldigt pribelönad för sina stop-motionanimerade filmer) presenterar MAD GOD av den smått legendariske stop-motionanimatören Phil Tippett (Star Wars, Robocop, Jurassic Park med flera). Filmen beskrivs som mästerligt stop-motionvansinne, så spänn fast säkerhetsbältet för denna visuella resa som absolut inte lämpar sig för barn.

Biljetter

Serietekets filmklubb i samarbete med SIFFF-Monsters of film!

Innan filmen kommer Niki Lindroth von Bahr berätta lite om stop-motion som animationsform, sitt eget filmskapande och MAD GOD givetvis.
Mer om Niki och hennes skapande nedan.

Om filmen:
En lönnmördare i gasmask rör sig genom ett mörkt landskap till synes utan slut.
De mest depraverade beteenden som mänskligheten uppfunnit passerar i revy under den helvetesvandring som är lönnmördarens uppdrag. Ska han lyckas förstöra detta maskinella inferno?

Om Niki Lindroth von Bahr:
Niki Lindroth von Bahr är konstnär och filmskapare med fokus på stop motion-animation.
Under de senaste tio åren har hon gjort fyra egna kortfilmer, Tord och Tord, Simhall, Min börda och Något att minnas. Hennes senaste projekt var andra delen av en animerad antologi för Netflix, The House, vilken släpptes 2022.

Niki Lindroth von Bahrs filmer har visats och fått flera priser på festivaler världen över, som Cannes, Berlinale, Toronto och Sundance. Min börda har sedan premiären 2017 tilldelats över 85 priser, inklusive Cristal för bästa kortfilm i Annecy, bästa internationella kortfilm i Toronto och Guldbaggen för bästa kortfilm 2018.
2019 blev hon utnämnd av tidningen Variety till en av “10 Animators to Watch for” och blev nominerad till Dagens Nyheters Kulturpris.

Parallellt med sina filmproduktioner är Niki skulptör och kostymdesigner och har arbetat med artister som Fever Ray och David Bowie. Hon har undervisat i animation och modellbygge på skolor som CalArts i Los Angeles och Tokyo University of Art, Film and New Media.

Hon har de senaste åren haft flera separatutställningar, just nu på Institut Suedoís i Paris. Hennes utställning “Något att minnas” på Färgfabriken 2019 blev konsthallens mest besökta någonsin.

Mer om Niki Lindroth von Bahr, plus utdrag ur hennes filmer:
 http://www.nikilindroth.com/

 

Filminformation:

Originaltitel: Mad God
Regissör: Phil Tippett
Produktionsland och år: USA, 2021
Genre: Skräck, animation, fantasy
Åldersgräns: Barnförbjuden!
Språk: Engelska
Längd: 1 timme och 23 minuter

Insläpp 15 minuter före filmstart. Ingen reklam, filmen börjar på utsatt tid.

 

Följ oss i sociala medier!

Facebook: facebook.com/klarabiografen
Instagram: kulturhuset_klarabiografen