Film
/
Skärisbiografen

I am Samuel

Samuel växer upp på Kenyas landsbygd i en traditionsbunden och religiös familj. Hans framtid är utstakad. Samuels pappa, som är pastor i den lokala kyrkan, har redan byggt klart ett hus till honom som bara står väntar på att Samuel ska träffa sin blivande fru och flytta in för att bilda familj. Men Samuel vill något annat.

Biljetter

Samuel flyttar till Nairobi för att leva ett annat liv. Där träffar han sin stora kärlek Alex och hittar hem i Nairobis HBTQ-community. Men att vara sann mot sig själv och leva som homosexuell är allt annat än lätt i Kenya och innebär stora risker. Alex försöker förena sina båda liv – som homosexuell i Nairobi och som den son hans familj förväntar sig.

Regissören Peter Murimi har följt Samuel i fem år vilket skapar ett intimt och nära porträtt. I Am Samuel är en film om att leva som homosexuell i Kenya, där risken att utsättas för grovt våld hela tiden är närvarande. Filmen skildrar också heteronormen och de maskulina förväntningar som finns mellan en far och en son. Men det är också en film om styrkan och kärleken i att få tillhöra ett community och att få välja sitt eget liv.

 

Obs: Innehåller våldsamma scener (hatbrott)

 

Åldersgräns: 13 år
Originaltitel: I Am Samuel
Genre: Dokumentär
Språk: Engelska och Swahili
Undertext: Engelska
Längd: 69 min
Produktionsland och år: Kenya 2020
Regissör: Peter Murimi

 

Om CinemAfrica Film Festival 

CinemAfrica är en ideell förening som grundades 1998 och är nu igång med den 23:e upplagan av verksamhetens årliga filmfestival. Utöver festivalen arrangerar CinemAfrica filmvisningar med olika kulturaktörer, skolbio och diverse evenemang med syfte att sprida och hylla Afrikansk producerad och representerad film.

CinemAfrica Film Festival tar plats digitalt från 11-24 oktober