Klarabiografen

Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song

I ”Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song” målas ett porträtt av den världsberömde sångaren sett genom hans mästerverk ”Hallelujah” från 1984.

Biljetter

Vi får följa låtens dramatiska resa från att bli nekad av skivbolagen till att bli en hit på alla topplistor, samt ta del av andra artisters personliga berättelser om vad ”Hallelujah” betytt för dem och deras skapande.

Filmen innehåller mängder av aldrig tidigare visat material från Cohen Trust, inklusive Cohens personliga anteckningar, dagböcker och fotografier, filmer från konserter och extremt sällsynta ljudinspelningar och intervjuer.

”I en klass för sig – en majestätisk, nästan symfonisk dokumentär”
– Joe Morgenstern, THE WALL STREET JOURNAL

Filminfo:

Originaltitel: Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song
Regissör: Dayna Goldfine, Dan Geller
Medverkande: Leonard Cohen, Jeff Buckley, John Cale, Brandi Carlile, Eric Church, Judy Collins, Bob Dylan, Sharon Robinson, Rufus Wainwright, Regina Spektor mfl.
Åldersgräns: Barntillåten
Genre: Musik, dokumentär
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Längd: 1 timme 58 minuter
Produktionsland och år: USA, 2022

Insläpp 15 minuter före filmstart. Ingen reklam, filmen börjar på utsatt tid.

Följ oss i sociala medier!
Facebook: facebook.com/klarabiografen
Instagram: kulturhuset_klarabiografen