Film
/
Film och samtal

Clara Sola + regissörsbesök

Den 24 november bjuder Klarabiografen och POV Talks in till en förhandsvisning av Clara Sola, kritikerhyllad debutfilm från årets Cannesfestival som tävlar om Bronshästen vid Stockholm filmfestival och som nyligen utsågs till Costa Ricas Oscarbidrag (samtidigt som den var en av tre förhandsnominerade svenska filmer).

Biljetter

Efter visningen följer ett samtal med filmens regissör Nathalie Álvarez Mesén och dess producent Nima Yousefi.

Om filmen:
40-åriga Clara tros ha en speciell kontakt med Gud, som ett "helgon" i en by i behov av hopp, medan hon själv finner sin tröst i naturen, samtidigt hårt styrd av mamman. När en ung man dyker upp i familjens liv väcks en stark åtrå hos Clara som leder henne ut på outforskad mark där hon överskrider både fysiska och övernaturliga gränser.

Om regissören:
Nathalie Álvarez Mesén är regissör, manusförfattare och producent, född 1988 i Stockholm, uppvuxen i Costa Rica, och sedan 2006 åter bosatt i Sverige. Filmutbildad vid Columbia University i New York och på mimskådespeleriprogrammet vid Stockholms konstnärliga högskola. Clara Sola är hennes debutfilm.

Om producenten:
Nima Yousefi är utbildad i ekonomi och filosofi vid Stockholm Business School, och sedan 2010 knuten till produktionsbolaget Hobab, nu som delägare. Samproducent till Selma Vilhunens Stupid Young Heart (Berlin 2018), Hlynur Pálmasons En vit, vit dag (Cannes 2018). Producent till Hanna Bergholms kommande Hatching samt i utveckling med Mika Gustafsons spelfilmsdebut Sisters och även Nathalie Álvarez Meséns andra långfilm.

POV Talks, sedan 2019 i samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern och tidskriften Point of View, är en livescen som kombinerar filmvisning med samtal om film.

Originaltitel: Clara Sola
Regissör: Nathalie Álvarez Mesén
I rollerna: Ana Julia Porras Espinoza, Daniel Castañeda Rincón, Flor María Vargas Chavez, Wendy Chinchilla Araya
Genre: Drama
Språk: Spanska
Undertext: Svenska
Längd: 1 timme 48 minuter
Produktionsland och år: Sverige, 2021
 

Insläpp 15 minuter före filmstart. Ingen reklam, filmen börjar på utsatt tid.

En porträttbild på en kvinnas ansikte