Film
/
Lunchbio

Bergman Island - Lunchbio

Klarabiografen och Teaterbaren erbjuder dig en upplevelse för såväl sinne som smaklök med vårt Lunchbiopaket.

Biljetter

Vi har valt ut en film som vi tycker glänser lite extra och erbjuder dig chansen att varje onsdag avnjuta den + en god lunch med oslagbar utsikt i vårt Lunchbiopaket.
Mot uppvisande av lunchbiobiljett ingår en dagens lunch på Teaterbaren.
Lunchen serveras från klockan 11:00 fram tills dess att filmen börjar klockan 13:00.

Här kan du titta på Teaterbarens meny!

 

 

Om filmen:

Tony är en en hyllad regissör som bjuds in till det mytomspunna Fårö under Bergmanveckan. Med sig på resan har han sin fru Chris som hoppas få inspiration till sitt eget filmmanus i det vildvuxna landskapet. Det späckade programmet gör att de upplever ön på varsitt håll och minnen av Chris första kärlek börjar plötsligt göra sig påminda. Gränsen mellan verklighet och fiktion suddas ut och paret glider allt längre ifrån varandra.

Om regissören:
Mia Hansen-Løve
 (f.1981) gick teaterhögskolan i Paris när hon fick en roll i Olivier Assayas Mellan två höstar. Upplevelsen gav Mia lusten att själv stå bakom kameran. Efter några kortfilmer, och skrivande på ansedda filmtidningen Cahiers du cinema, kom långfilmsdebuten Tous est pardonné 2007. Den följdes upp av Le Père de mes enfants som belönades med juryns specialpris på filmfestivalen i Cannes 2009. 2010 utnämndes hon av branschtidningen Variety till en av de tio mest intressanta regissörerna att hålla ett öga på. En ställning hon har befäst ytterligare med Min ungdoms kärlek (2012), Eden (2014) och Dagen efter Denna (2016).

Bergman Island var med i huvudtävlan på Cannes Filmfestival 2021.

 

Originaltitel: Bergman Island
Regissör: Mia Hansen-Løve
I rollerna: Vicky Krieps, Anders Danielsen Lie, Tim Roth, Mia Wasikowska
Åldersgräns: 7 år
Genre: Drama
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Längd: 1 timme 52 minuter
Produktionsland och år: Frankrike/Sverige, 2021