Film i skolan
/
Skärisbiografen

From the Wild Sea

Till vindens vinande och sälkutarnas gnyende vaggas vi in i en fängslande berättelse där både människor och djur får oss att lyssna och känna. Aldrig har havet känts närmre och djuren mer besläktade.En gripande dokumentär som belyser den akuta krisen i havsmiljön och människans påverkan på marina ekosystem.Filmen inspirerar till reflektion över hur vi kan bidra till att bevara och skydda våra hav.

Med en observerande kamera får vi följa vardagen för olika djurräddningscentraler i Storbritannien, Irland och Nederländerna. Flertalet godhjärtade volontärer står ständigt redo att rädda det vilda djurlivet - strandade valar, sälar med plast i magen och oljedränkta svanar. Runt omkring dessa räddningsarbetare härjar vind och väder som aldrig förr - obestridligen förvärrat av klimatförändringarna.

Människans komplicerade förhållande till naturen står i fokus och vi tas med på en fascinerande men mycket oroande resa i en värld där människan krossar naturen med ena handen och outtröttligt försöker rädda den med den andra. 

Denna poetiska dokumentärfilm växlar mellan människans och djurens perspektiv och djuren är lika mycket huvudpersoner som människorna som försöker göra skillnad. 
(Texten är hämtad ur filmhandledningen.)

 

Tema: Natur och miljö - Filmen som fönster till en hållbar värld

Välkomna till en spännande filmresa för skolklasser, där biografduken blir portalen till en värld av miljömedvetenhet och äventyr.

Dessa filmer kan användas som pedagogiska verktyg för att främja diskussioner om vår samtid och miljöfrågor. Genom att kombinera filmmediets immersiva egenskap med klassrumsdiskussioner får eleverna möjlighet att reflektera över sina egna åsikter och idéer och se världen ur nya perspektiv. Filmerna ger även en unik inblick i olika aspekter av miljön, samtidigt som de utnyttjar filmkonstens kraft för att gripa tag i tittarnas känslor och tankar. Kom och låt oss tillsammans inspirera framtidens miljöhjältar på biografen!

Diskussionsfrågor anpassade till filmen finns för att föra samtalet vidare i biosalongen eller i klassrummet.

Bokning för skolklasser

Datum för filmvisning: 29 april 13:15 och 3 juni 13:15.

Boka: Boka genom att fylla i bokningsformuläret här. Biljettpris per skolgrupp är 20kr/elev, medföljande lärare eller skolpersonal har fri entré.

Biosalongen har 120 platser, hiss och rullstolsplats finns. 

För årskurserna: Åk 7-9 och gymnasiet.

Ladda ner Lärarhandledningen.

 

Trailer

Originaltitel: From the Wild Sea
Regissör: Robin Petré
Genre: Dokumentär
Språk: Engelska en svensk undertext
Längd: 1timme 18 min
Produktionsland och år: Danmark, 2021
Åldersgräns: Från11 år

Foajén öppnar 30 minuter före filmstart. Ingen reklam, filmen börjar på utsatt tid.