Film i skolan
Skärisbiografen

The Black Power Mixtape 1967-1975

Den här filmen är en del av det skräddarsydda filmprogrammet för skolklasser som handplockas av Skärisbiografen varje termin.
Välj skolbiofilmen som passar din klass efter rekommenderad årskurs eller tematik. Få inspirationsmaterial och läs om filmen i menyn nedan.

Den här filmen rekommenderas för årskurs 9 till gymnasiet.
Biljetterna kostar 20 kr/elev och medföljande lärare har fri entré.
Om filmen

Med arkivmaterial som legat glömt i svensk källare i över 30 år berättar The Black Power Mixtape 1967-1975 historien om den afro-amerikanska medborgarrättskampen under åren 1967-1975.

Regissören kombinerar mäktigt arkivmaterial och musik från bland andra Questlove med nutida intervjuer från nu ledande afro-amerikanska artister, aktivister och forskare. Medverkar gör Angela Davis, Stokely Carmichael, Erykah Badu, Talib Kweli, Harry Belafonte, Questlove, med flera. Co-producerad av Danny Glover. Tävlingsfilm på Sundancefestivalen 2011, där den tog hem priset för Bästa klippning, samt i Panorama-sektionen på Berlinale 2011.

Åldersgräns: Från 15 år, från 11 år i vuxet sällskap
Originaltitel: The Black Power Mixtape 1967-1975
Genre: Dokumentär
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Längd: 1h 30m
Produktionsland och år: Sverige, 2011
Regissör: Göran Hugo Olsson

Bokningsinformation

Den här filmen rekommenderas för årskurs 9 till gymnasiet.
Biljetterna kostar 20 kr/elev och medföljande lärare har fri entré.

Boka platser genom att mejla infon nedan till
boka.skarholmen@kulturhusetstadsteatern.se

• Filmtitel
  • Antal platser du vill boka
  • Årskurs och skola
  • Kontaktuppgifter till dig som följer med på visningen

Vill ni prata om filmen ni har sett?
Inspirationsmaterialet är skrivet av Svenska filminstitutet och det finner du här.

Remote video URL