Film i skolan
/
Skärisbiografen

Belle

Suzu är en blyg skolflicka som inte varit särskilt lycklig sedan hennes mamma dog. Vad hennes klasskompisar inte vet är att hon har en hemlig identitet - Belle - i den virtuella appen U, där hon är ett musikaliskt stjärnskott.

Om filmen

Suzu är en blyg skolflicka som inte varit särskilt lycklig sedan hennes mamma dog. Vad hennes klasskompisar inte vet är att hon har en hemlig identitet - Belle - i den virtuella appen U, där hon är ett musikaliskt stjärnskott. Men när en okänd varelse börjar förstöra för Belle så uppstår kaos i appen. Tillsammans med sin bästa vän Kiro måste Belle ta reda på vem besten egentligen är och vilka mörka hemligheter som ligger bakom odjurets själsliga ärr. 

En skönheten och odjuret-berättelse i ny tappning som behandlar trauman och ensamhet med omsorg på ett taktfullt sätt och lyckas inge hopp. 

 

Film för skolklasser på bio hösten 2022

Tema: Utopier och drömmar och andra världar

I den stora och lilla världen - den yttre och inre världen - kan det ske plötsliga förändringar som skakar om och river upp. Att växa upp kan vara en sådan. En samhällelig förändring kan vara en sådan. Förändringar, både bra och dåliga, kan ge upphov till nya möjligheter, nya tankar och drömmar om andra verkligheter. Ibland behövs det drömmar och fantasi för att ta sig igenom stora förändringar.

I läsårets filmprogram med temat Utopier och drömmar om andra världar möter vi unga personer och figurer som på olika sätt upplever sig fångade i en verklighet och drömmer om nya mer utopiska världar som de kämpar för att leva i.

 

Bokning för skolklasser

Visningstillfällen hösten 2022:

Måndag 5 december kl 13:15 // BOKA PLATSER HÄR

Biosalongen har 140 platser, hiss och rullstolsplats finns.

Pris: 20 kr/biljett för elever och lärare har fri entré med sin klass

För årskurserna: 6-9 och gymnasiet

Vid frågor kontakta: valentina.bender@kulturhusetstadsteatern.se

Trailer

Originaltitel: Belle: Ryû to sobakasu no hime
Regissör: Mamoru Hosoda
Genre: Anime, drama, äventyr
Språk: Japanskt tal med svensk text 
Längd: 2 timmar 1 minut
Produktionsland och år: Japan, 2022
Åldersgräns: Från 7 år men barntillåten i vuxet sällskap. 

Foajén öppnar 30 minuter före filmstart. Ingen reklam, filmen börjar på utsatt tid.