Dans

A message to my childhood

A Message to My Childhood är en personlig soloföreställning av och med koreografen och dansaren Fredrik Quiñones.

Biljetter

Publiken bjuds in på en emotionell resa där minnen återskapas med nya narrativ. Fredrik återvänder efter många år utomlands och Sverige i verket till sin barndoms Skärholmen - för att förstå hur platsen och dess betydelse har format hans liv och konstnärskap. 

Fredrik Quiñones är en mångsidig konstnär som hyllas för sina dynamiska framträdanden inom olika dansdiscipliner, där han sömlöst inkorporerar stilar i sitt koreografiska arbete och skapar ett unikt personligt uttryck. Med en rik karriär som inkluderar arbete som koreograf och en filmdebut som huvudrollsinnehavare i Netflixs Dancing Queens, har Fredrik gjort avtryck på den internationella dansscenen. Tidigare verk inkluderar Donde mis ojos te vean (Dansmuseet), Dark Water (Riksteatern Sverige-turné) och Tickling Triggers (Company E i Washington D.C.). A Message to My Childhood blir hans första soloföreställning.

Projektet stöds av Konstnärsnämnden, Stockholms Stad och Kulturrådet. 

Medverkande

För lärare

Vill du veta mer eller boka?

Föreställningen spelas för åk 9-gymnasiet.
Hör av dig via mail till: saga.nurmi@kulturhusetstadsteatern.se för att få mer information om föreställningen eller bokning. Biljettpris per skolgrupp är 50kr/elev, medföljande pedagoger har fri entré.

Inför ditt besök

Kom i tid, helst 30 minuter innan. Behöver ni äta matsäck innan eller efteråt så anmäl det i tid, ingen mat och dryck i salongen.

Alla går upp tillsammans vid föreställningens start.

Våra publikvärdar kommer ta hand om eleverna i foajén och under föreställningen, och våra skådespelare är proffs. Det är helt okej att ha reaktioner på det som händer, så länge det inte stör föreställningen.

Om man inte vill vara kvar inne av olika anledningar så följer en publikvärd med en ut och man får vänta nere i foajén.

Ni kan läsa vår teaterordlista inför besöket och titta närmre på vad som finns på en teater och vem som gör vad.

Att samtala om scenkonst

Samtalet om en scenkonstupplevelse kan stranda i ”det var bra” eller ”det var dåligt”. Syftet med att tolka föreställningen och fortsätta samtalet är att ge en djupare förståelse för hur vi själva upplevde föreställningen och varför. Vi kan också få syn på hur olika våra upplevelser kan vara, och vi kan gemensamt komma fram till många olika tolkningar som öppnar vår syn. Målet med att prata om scenkonst är inte nödvändigtvis att förstå pjäsen, utan att förstå oss själva och världen. Du som lärare behöver inte vara expert på scenkonst eller ha förstått pjäsen för att undersöka föreställningen tillsammans med dina elever – du är en åskådare precis som de.

I en scenkonstföreställning är allt du ser resultatet av medvetna val. Det finns en anledning till att scenen ser ut som den gör, till att kläderna och musiken är som de är. Tillsammans skapar de teaterupplevelsen. Därför är det relevant att undersöka de val som gjorts, och prata om vad de väckte i oss.

När man samtalar om scenkonst kan man vara behjälpt av några enkla principer:

  • Vänta med värderingar – tolka hellre än tycka
  • Allt kan tolkas – inget finns av en slump
  • Utgå från dig själv – din upplevelse är det viktiga, inte regissörens eller manusförfattarens avsikt.

Frida Darj
Dramapedagog

Tillgänglighet

Parkering

Det finns fyra parkeringsplatser för personer med nedsatt rörelseförmåga utanför Skärholmens simhall, som ligger mittemot teaterns entré. Adressen dit är Bodholmsgången 10 i Skärholmen.

Rullstol

Publikentrén till Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen ligger på markplan så det är lätt att komma in och ut ur lokalerna.

Rullstolsplatser bokas via kundtjänst på tel: 08-506 20 200. Ledsagare till besökare med funktionsvariation medföljer alltid gratis men måste ha en bokad biljett. 

Hiss

Det finns en hiss mellan de publika våningsplanen. Hissarna har automatiska dörrar.

Ledsagare

Ledsagare har alltid fri entré men måste ha en bokad biljett.

Toalett

Skötbord finns i den tillgänglighetsanpassade toaletten på entréplan.

Garderob

Obemannad garderob finns i foajén.

Syntolkning

Om du är intresserad av en syntolkad föreställning kan du höra av dig till oss så undersöker vi möjligheten.

Textade föreställningar

Istället för textning väljer scenen i Skärholmen att teckentolka föreställningar vid vissa tillfällen, det vill säga vi anlitar en eller flera tolkar. Valet är ur ett barn- och ungdomsperspektiv. Kontakta oss för mer information.

Teckentolkning

Vi strävar efter att vid åtminstone ett tillfälle varje säsong erbjuda teckentolkning av våra föreställningar. Kontakta oss för mer information.