Dans
/
Fri scen

I själva verket

Koreografen och dansaren Björn Säfsten och Riksteatern bjuder in till "I själva verket" - ett personligt, finurligt och visuellt slående perspektiv på vad dans kan vara. Välkommen att dyka ner i ett tankeväckande universum av personliga iakttagelser, minnen och tankar kring koreografi och rörelse. I själva verket är både ett solo, en monolog, en dans och en föreläsning. Varmt välkommen!

Biljetter

Under många års samtal med människor i Sverige kring dans och koreografi mellan föreställningar, under workshops och i fika-rummet växte idén om I själva verket fram. Det du idag tar del av är ett försök att svara på några av de många frågeställningar kring samtida dans som Säfsten samlat på sig.

Björn Säfsten är koreograf baserad i Stockholm. Hans verk kännetecknas av ett nyfiket utforskande av symboler och det alldagliga där rörelser transformeras till nya representationer och får ny innebörd. På scen blandas flera uttrycksmedel så som gest, röst och under senare år även text och sång. Långa processer leder fram till verk fyllda av närvaro, misslyckanden, igenkänning och allvar. allt inbäddat i ett detaljrikt, utmejslat rörelsematerial. Härnäst skapar han ett nytt gruppverk med premiär på MDT och nästa sommar ett nytt samarbete med dansensemblen vid Regionteater Väst.

Medverkande

Fotograf: Märta Thisner

Producent Säfsten Produktion/Nordberg Movement: Magnus Nordberg

Producent Riksteatern: Erika Nordenswan

Teknisk projektledare Riksteatern: Sebastian Beije & Katti Alm

Marknadsförare Riksteatern: Johanna Seth

Pressansvarig Riksteatern: Mireya Echeverría Quezada

Danschef Riksteatern: Mia Larsson

Konstnärlig ledare dans Riksteatern: Cecilia Suhaid Gustafsson

Tack till Aviance och Frida Selander.

Säfsten Produktion genomför I själva verket med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Region Stockholm.

I själva verket är en samproduktion mellan Riksteatern och Säfsten Produktion.