Dans

Dancehall

Lär dig dansa dancehall tillsammans med koreograferna Binta och Daniela Blackout från Blackout family. Klasserna riktar sig till dig som är nybörjare och dig som vill utveckla dina kunskaper.

När

Om dancehall

Dancehall är en dansstil från Jamaica med rötter i traditionella danser som formats i och med människors vardag. Rörelserna går hand i hand med musiken som uttrycker allt från samhällsfrågor till sociala sammanhang och personliga uttryck. Dancehall har en rå energi som är svår att undgå och dansen bygger på individens vilja att föra fram ett budskap.

Binta Coker får Bennypriset 2021

Juryns motivering pristagare 2021: Binta Coker

För tiotusentals följare är hon inte bara dansare och koreograf – utan också en äkta queen. I taktfasta dancehallklasser har hon fått generationer av unga stockholmare att svänga till jamaicanska rytmer. Med Binta som lärare blir Blackout till upplysning, och via Instagram folkbildar hon ett helt land.

Bennypriset är ett årligt pris om 100 000 kronor till kulturskapare som i Benny Fredrikssons anda drivs av en stark passion för konsten och för att nå ut brett. Priset finansieras gemensamt av Kulturhuset Stadsteatern och Benny Fredrikssons hustru Anne Sofie von Otter. Den första prisutdelningen skulle ha skett sommaren 2020 men ställdes in på grund av restriktionerna för publiksamlingar. Därför delas priset i år ut till två stipendiater.

Bennyprisets jury och styrelse för 2020 och 2021 består av:

Kerstin Brunnberg, styrelseordförande Kulturhuset Stadsteatern

Olle Burell, vice styrelseordförande Kulturhuset Stadsteatern

Anne Sofie von Otter, sångerska

Alexander Mörk-Eidem, regissör

Johan Wirfält, förläggare på Volante

Karina Ericsson Wärn, rektor & vd Beckmans Designhögskola

Sture Carlsson, juryns ordförande, styrelseordförande Stockholms Konstnärliga Högskola, tidigare VD Kulturhuset Stadsteatern