Dancehall

Lär dig dansa dancehall hemma via zoom tillsammans med koreograferna Binta och Daniela Blackout från Blackout family. Klasserna riktar sig till dig som är nybörjare och dig som vill utveckla dina kunskaper.

När

Ledare: Binta Blackout och Daniela Blackout
Tid: tisdagar 17.00–17.45 klass 1, 18.00–18.45 klass 2
Pris: Gratis
Ålder: Från 12 år

I första klassen övar ni grundläggande rörelser och steg och i andra klassen använder ni rörelserna och stegen från första klassen för att fokusera mer på koreografi. Det går bra att bara delta i en av klasserna, är du nybörjare rekommenderar vi att du deltar i klass 1.  

Med anledning av situationen gällande corona kommer dancehallklasserna hållas på distans via zoom tillsvidare.

Anmälan

Så här gör du för att delta:


1. För att delta behöver du ha tillgång till en dator med kamera, surfplatta eller smartphone med internetuppkoppling.

2. Boka din plats genom att mejla dancehall@stadsteatern.stockholm.se ett autosvar skickas då ut med en zoom-länk. Samma länk gäller för båda klasserna.

3. När klassen börjar trycker du på zoom-länken. Om du inte redan har zoom-appen så kommer den automatiskt laddas ned till din dator eller mobiltelefon. Godkänn app-hämtningen som är gratis.

Om dancehall

Dancehall är en dansstil från Jamaica med rötter i traditionella danser som formats i och med människors vardag. Rörelserna går hand i hand med musiken som uttrycker allt från samhällsfrågor till sociala sammanhang och personliga uttryck. Dancehall har en rå energi som är svår att undgå och dansen bygger på individens vilja att föra fram ett budskap.