Dans

Cullberg: The Listeners

I Cullbergs dansföreställning The Listeners utforskar koreografen Alma Söderberg tillsammans med nio dansare sambandet mellan musik, röst och rörelse. Alma Söderberg står mitt i sin samtid tänjer gränserna för danskonsten. The Listeners är ett egensinnigt verk med stark publikkontakt, en kombination av dans, musik och rytm där Cullbergs dansare även sjunger.

Biljetter

På det här evenemanget krävs vaccinationsbevis av alla besökare över 18 år. 
Läs mer om vad som gäller här.

I The Listeners arbetar Alma Söderberg tillsammans med nio dansare som tillsammans utforskar förhållandet mellan dans och musik. I grunden för varje skapelse finns tre principer: rytm, röst och rörelse. Rytm är inte bara motorn i hennes arbete utan också föremålet för hennes konstnärliga forskning. Ljud och rörelse vävs samman i en komposition som är rik på lager av perception.

Cullbergs The Listeners hade urpremiär i januari 2020 på Norrlandsoperan i Umeå och har sedan dess framförts på flertalet scener runtom i Sverige med hyllningar i pressen. Alma Söderberg har en mångårig internationell erfarenhet som koreograf och dansare och tilldelades 2016 både Thalia-priset och Konstnärsnämndens Birgit Cullberg-stipendium.

The Listeners är en samproduktion med Norrlandsoperan, Umeå, PACT Zollverein, Essen och Hellerau - European Centre of the Arts, Dresden.

Recensionscitat

"Dansarna bemästrar imponerande skickligt både sina röster och kroppar." Kristianstadsbladet

"Det var länge sedan jag såg något så eget på en dansscen. Inte rakt av vackert på ett slentrianmässigt sätt. Utan snarare märkligt, så att man tittar extra storögt. Dessutom med ett leende som växer inombords." SR Kulturnytt

"… en helt abstrakt, visuell och skulptural skönhet, där sången lägger till en dimension som på ett oväntat kraftfullt sätt vidgar scenrummet." Västerbottens-Kuriren

"Tvära kast mellan djupt allvar och glädje." Norrbottens-Kuriren

Medverkande & produktion

Koreograf: Alma Söderberg

Musik: Dehendrik Lechat Willekens

Kostym: Behnaz Aram

Ljus: Pol Matthé

Dramaturg: Igor Dobricic

Konstnärlig rådgivning: Anja Röttgerkamp

Med 9 dansare i Cullberg