Dans
/
Fri scen

Bättre folk

Om makt, massiva rörelser och de som passerar gränsen.

"Bättre folk" har sin utgångspunkt i det gränsland där mänskliga värderingar förhandlas. Verket är en kraftfull uppgörelse med våra föreställningar om det möjliga. Det ställer gång på gång den allvarliga frågan om var gränsen går för vad som är möjligt, verkligt och genomförbart.

Biljetter

På det här evenemanget krävs vaccinationsbevis av alla besökare över 18 år. 
Läs mer om vad som gäller här.

Koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS intresserar sig inte för iscensättningar utan ser till att företeelser blir till.

Bättre folk hade urpremiär 2006. Ett banbrytande verk som plöjde ny mark inom det samtida koreografifältet. Fyra oemotståndliga karaktärer golvade dansscenen med sin envist juckande discodans, sitt gränsöverskridande könsuttryck och sitt dekonstruerande av hoppet som rörelse.

När Bättre folk får nypremiär är det ett stycke queer scenkonst som bär på både historia och samtidsrelevans.

Urpremiären ägde rum på Norrlandsoperan 2006. Originalensemble Emelie Jonsson, Audrey Jade Littman, Heidi Lehtoranta och Marianne Kjærsund. Konstnärlig rådgivning Minna Elif Wendin. Producent Magnus Nordberg och Åsa Edgren. Produktion MHS och Loco Motion i samproduktion med Norrlandsoperan. Med stöd av Kulturrådet.  Residens och turné Dansnät Sverige. 

Läs mer på malinhellkvistsellen.se.

Medverkande

Mat & dryck

Teatermiddag

Flera av Kulturhusets restauranger erbjuder specialkomponerade teatermiddagar i samband med föreställning. 

Restaurang ARTES – meny och bordsbokning
Restaurang Teaterbaren – bordsbokning