Cirkus

Wald

Sverigepremiär 6 november! Starka står de ensamma - men tillsammans. Alla anslutna till hjärtat av ett ekosystem. Sex artister har dedikerat sina liv åt en värld på händer. Genom att gradvis dra in publiken i en skog av kroppar ger Wald liv åt en fantasieggande arkitektonisk form. Alla normala regler är omvända, solljuset skymtar genom bladverken och sakta skapas en plats för pånyttfödelse.

Biljetter

Wald är en helt igenom unik fysisk prestation av sex artister som dedikerat sina liv till att balansera på händer. Handstående är en cirkusdisciplin som huvudsakligen presenteras som solo, där artisten visar fysisk kontroll och kraft. I Wald har artisterna valt att gå bortom perfektionen av ett enskilt solo för att i stället utforska en helhet. Ett fulländat verk som handlar om allt annat än att lyckas eller misslyckas. En samhörighet mellan balanserande kroppar, naturens kraft och vad som händer med den när den berörs av människans hand.

Right Way Down Company består av sex artister från Sverige, Norge, Danmark och England, som alla är utbildade vid cirkusutbildningen på Stockholms Konstnärliga Högskola. Artisterna, som tillhör världens främsta inom handstående, har tidigare arbetat med kompanier som 7 Fingers, Cirkus Cirkör, Fauna och Cirk La Putyka. 

Koncept och Idé: Matthew Pasquet, Lisa Angberg, Sunniva Byvard, Isak Arvidsson, Imogen Huzel och Mikael Kristiansen.
Medverkande: Matthew Pasquet, Lisa Angberg, Sunniva Byvard, Isak Arvidsson, Imogen Huzel och Mikael Kristiansen.
Musik: Jonatan Krogh
Ljus: Kenneth Danielsen
Outside eye: Tom Brand
Kostym: Stina Resting
Tekniker: Kenneth Danielsen / Flora Brandt
Foto: J P Martins


Samproducerad med DYNAMO Workspace for Circus and Performing Arts (DK) och Dansinitiativet (SE)
Med stöd av: The Danish Arts Foundation (DK), The Swedish Arts Grants Committee (Konstnärsnämnden), Swedish Arts Council, Subtopia (SE), Dansinitiativet (SE), Dynamo Workspace (DK), Teatermaskinen (SE).

Remote video URL