Cirkus

SM i Trolleri

Var redo att förtrollas av Sveriges magiska mästares konster och trix! Nu har du chans att se magiker tävla i grenarna: salongstrolleri, barntrolleri, scentrolleri och close-up-trolleri. Den som får mest poäng av juryn får titeln Svensk Mästare i Trolleri 2024. Här bedöms bland annat teknisk skicklighet, showmanship, konstnärligt uttryck, originalitet och magisk atmosfär.

Biljetter

Helgens schema

Lördagen den 21 september

12:00  Välkomna in i Foajé 3 på mingel innan den första tävlingen

14:00-16:00 Tävling: Close- up Trolleri i Hörsalen
Se X  tävlande göra upp om vem som är årets mästare i Close-up Trolleri.  Kräver biljett.

16:00-19:00 Magiskt mingel fortsätter i Foajé 3 samt försäljning av rekvisita, öppet för alla.

19:00-21:00 Tävling: Scentrolleri i Hörsalen
Se 12  tävlande göra upp om vem som är årets mästare i Scenmagi. Vinnaren utses utanför Hörsalen i Foajé 3 ca kl 17.00 efter juryns överläggning där bland annat teknisk skicklighet, showmanship,  konstnärligt uttryck, originalitet och magisk atmosfär bedöms. Kräver biljett.

Söndagen den 22 september

11:00-13:00 Foajé 3 öppnar för  allmänheten. 

13:00- 14:00 Tävling: Barntrolleri. Här tävlar 6 magiker om titeln Svensk Mästare i Barntrolleri 2023 i Hörsalen. Kräver biljett. 

14:00-18:00 Magiskt Mingel i Foajé 3. Kom och mingla med andra magi-intresserade. Tillverka en trollstav eller köp trollerirekvisita! Öppet för alla. 

Ca. 15:00 Prisutdelning i Foajé 3. Öppet för alla, fritt inträde. 

18:30 Foajé 3 stängs och vi tackar för årets SM i Trolleri!

19:00-20:00 Föreställning - BEN HART: LIVE. Spelar även måndag klockan 19:00. Kräver biljett.

Övrig info:

De tävlande i de olika tävlingarna publiceras en månad innan evenemanget här på hemsidan. 

Ett evenemang i samarbete med Svensk Magisk Cirkel

Svensk Magisk Cirkel bildades den 3 mars 1946 på Carlton Hotell i Stockholm. Bland medlemmarna finns en bred kompetens kring den magiska konstarten. Här finns såväl professionella artister som amatörtrollare, samlare av trollerirekvisita, rekvisitahandlare, innovatörer av trolleritrick, och författare som skriver om trolleri som konstart. Organisationen har som syfte att främja utvecklingen av magi som konstform och att främja samarbete och utbyte mellan medlemmarna. SMC arbetar med att  dokumentera  magins historia i Sverige och samlar böcker, tidskrifter och annat material om magi och dess historia. Svensk Magisk Cirkel har bidragit till att främja konsten i landet i över 75 år.

Svenska Mästerskapen i Trolleri

SM i Trolleri arrangeras årligen runt om i landet och Sverige står som värdland för Nordiska Mästerskapen vart fjärde år. Dessa tävlingar är i sin tur kvalificerande till FISM, Europa- och Världsmästerskapen i trolleri.