Cirkus

Rollercoaster

Rivstarta ditt inre tivoli med elektropumpande jonglering. Troligen det närmaste du kommer att åka en karusell utan att göra det. Direkt från Tokyo och New York till vår scen på Sergels torg – Wes Peden tillhör världseliten inom sitt specifika konstnärskap.

Biljetter

Fartfyllda kurvor genom uppblåsbara tuber, discojonglering, ljudsamplade berg-och-dalbanor, elektrobeats och neon tar dig med på en resa in i ett cirkustivoli präglat av futuristisk pop-punkig jonglering. Rollercoaster är en föreställning om längtan efter frihet.

Jonglören Wes Peden är utbildad vid Stockholms Konstnärliga Högskola och turnerar världen över med sitt scenkonstuttryck. Hans passion ligger i att utforska och utmana gravitation.

Recensioner

"Win-win, och wow-wow för publiken."
- DN

"Peden är en tyngdlagstrotsande skicklig jonglör. Men han vet att enbart skicklighet och perfektion inte räcker för att skapa en bra show."
- DN

"Wes Peden is a wonder..."
THE NEW YORK TIMES

Medverkande

Wes Peden

Konstnärligt team

Regi & utförande: Wes Peden
Musik: Originalmusik av Mika Forsling
Scenografi: Uppblåsbara stukturer av Félix Chameroy
Ljusdesign: Vilhelm Montán Lindberg
Bilder: Eva Lindblad, Einar Kling-Odencrants
Outside eye: Florence Huet och Viktor Gyllenberg

Finanserad av

Stockholms Stad och Konstnärsnämnden
Med stöd av Subtopia, Burnt Out Punks och Cirkusflätan, Sweden

Anmälan och bokning, skolföreställning

Arbetar du inom en skolverksamhet och vill anmäla din skolgrupp? Så roligt! Välkommen att klicka på länken nedanför som går direkt till anmälan. Finns biljetter kvar!

https://www.dansistan.se/rollercoaster

En del av CirkusMania 2023

Stockholmsregionens årliga cirkusfestival CirkusMania är snart här! Den 10- 19 februari presenterar ett 30tal scener runt om i regionen  en mängd spännande och vilt olika samtida cirkusakter. I år presenterar Kulturhuset Stadsteatern föreställningen Perhaps, Perhaps... Quizás av Gaby Munoz och Wes Pedens föreställning Rollercoaster.  Vi längtar!