Image
Rulltrapporna till Stora scenen.

Bli scenkonstombud

Våra ombud finns i olika nätverk, kompisgäng, arbetsplatser och föreningar.

Om du har ett stort intresse och engagemang för kultur och vill hjälpa folk att träffas och uppleva kultur då kan du bli ombud hos oss. Du har då möjlighet att bjuda in dina kontakter och få förmånliga rabatter på biljettpriserna till våra evenemang. Vi bjuder också in dig till genrep, ombudsträffar, ombudsfika och visningar av huset och dess verksamheter. 

Ansök 

Du blir en ambassadör för hela vår verksamhet i ditt kontaktnät. Som återförsäljare får du personlig service och coaching om du har behov av det. Genom att vara delaktig i vårt arbete blir du en del av vår verksamhet. Du erbjuds då möjlighet att medverka och hjälpa till vid större evenemang.

Det ligger ett säljkrav på våra ombud. Du kan läsa mer om det på sidan:
Regler för ombud. 

Som ombud kan köpa biljetterna på faktura och betala fakturan när den skickats ut efter spelad föreställning.

Har du frågor så hör gärna av dig till scenkonstombud@kulturhusetstadsteatern.se.

Genrep & fribiljetter

För att få en förhandstitt på våra kommande teaterproduktioner innan de har premiär bjuder vi in ombuden till våra genrep, i mån av plats. Du får också en fribiljett till vissa av våra föreställningar för att kunna se dem så tidigt i spelperioden som möjligt. För att du som ombud på bästa sätt skall kunna informera dina kunder om pjäsen och vår verksamhet.

Guldombud & Stjärnguldombud

De 10 ombud som uppnått säljkraven och har det bästa totala försäljningsresultatet under en halvårssäsong blir Guldombud. De får extra förmåner och blir bjudna på middag och premiär som tack för sina insatser under säsongen.

Stjärnguldombud blir Guldombudet som uppnått det bästa försäljningsresultatet. Hen får förutom middag och premiär en extra gåva som tack för sitt arbete.

Så tycker ombuden

Anette Milly-Nylund, ombud i 40 år 

Varför är du ombud?
Som teater- och kulturälskare passar det mig helt perfekt.  Jag har numer varit scenkonstombud på Kulturhuset Stadsteatern i över 40 år. Det blir en livsstil. Man kommer väldigt nära hela kulturverksamheten. Huset känns som mitt andra hem! Det bjuds in till ombudsträffar där man får träffa andra ombud, skådespelare, regissörer m fl. Det kan bjudas på ett utdrag ur en kommande föreställning som väcker din nyfikenhet. Man får tips och information om allt som är på gång gällande teater, musik, litteratur o.s.v. Ibland blir man även inbjuden till publikrepetitioner.

Vad är det bästa med att vara ombud?
Att jag själv kommer iväg på allt i kulturväg som jag vill uppleva, se och höra. Att jag kan inspirera, informera mina vänner, bekanta och hela min teaterkundkrets. Ge dem tips och om vad Kulturhuset kan erbjuda för alla åldrar. Gammal som ung. Att hitta något för allas individuella smak och intresse. Jag ser till att min kundkrets på ett smidigt och enkelt sätt kan boka biljetter och komma iväg på härlig, stimulerande kultur. Mitt teatergäng är så lyckliga över att de får uppleva mycket mer kultur så här via mitt engagemang som ombud.

Din bästa kulturupplevelse på Kulturhuset Stadsteatern? 
En otroligt omvälvande upplevelse, och som jag nog aldrig glömmer, är när jag såg Fredrik "Benke" Rydman på Kulturhuset i hans uppsättning av Våroffer.  Hela föreställningen var magisk.  I första akten dansar Fredrik ensam med en industrirobot. Något så vackert, gripande och alldeles helt underbart. Föreställningen går rakt in i hjärtat, tårarna strilar utmed kinderna och man tappar andan. Jag såg föreställningen 2 gånger och känslan var exakt likadan.

Ann-Catrine Sandäng, ombud i 14 år

Varför är du ombud?
Jag älskar teater! Det är verkligen fantastiskt att få komma in i salongen och få uppleva hur skådespelare, regissör, scenograf och alla andra medarbetare på teatern har lyckats sätta samman en föreställning för att vi, publiken, skall få uppleva något unikt varje gång. När både jag och personalen på teatern insåg att jag och mina vänner såg minst en föreställning i veckan; då gav de mig tipset att bli ombud!

Vad är det bästa med att vara ombud?
Det bästa med att vara ombud är att både jag, och alla som bokar sina teaterbiljetter via mig, får ca. 15 % rabatt på biljettpriset! Sedan är det också väldigt trevligt att få vara med på våra mycket uppskattade ombudsträffar där vi får träffa både regissörer, skådespelare och andra intressanta personer med anknytning till teatern.

Din bästa kulturupplevelse på Kulturhuset Stadsteatern? 
Den allra bästa uppsättningen jag har sett var utan tvekan De Tre Musketörerna - för att den var så galet härlig med ett intelligent manus av min absoluta favoritregissör Alexander Mørk-Eidem. De helt fantastiska skådespelarna Leif Andrée, Gerhard Hoberstorfer, Jan Mybrand, Andreas Kundler, Sofia Ledarp, Kristofer Kamiyasu, Ann-Sofie Rase, Albin Flinkas och många fler gjorde sina livs roller! Alexander regisserade även underbara Djungelboken, som jag såg många gånger, med bl.a. Frida Westerdahl, Johannes Bah Kuhnke och Christian Hillborg! En annan klar favoritpjäs är VD där superbegåvade Edward af Sillén regisserade och briljanta Helena Bergström spelade huvudrollen. Dessutom var Onåd med bl.a. suveräne Shebly Niavarani och bäste Emil Almén, en helt fantastiskt bra föreställning. Till sist måste jag också nämna Diplomati, med bl.a. Allan Svensson och Tomas Bolme, som jag fortfarande minns som en otroligt stark teaterupplevelse.