Bibliotek

Stockholms Internationella Seriefestival 2023 [SIS23]

Det är dags för årets upplaga av Stockholms Internationella Seriefestival – och i år firar vi vår tjugofemte festival! Den 12-14 maj intar de tecknade serierna än en gång Kulturhuset vid Sergels torg. Välkommen till ett myller av marknad, scenprogram, filmvisningar och workshops.

Öppettider 

Fredag 12 maj:  19:00-22:00
Lördag 13 maj: 11:00-17:00
Söndag 14 maj: 11:00-17:00

Boka bord till seriemarknaden senast 1 mars – läs mer här!

Om festivalen

Europa gästar Stockholm under årets seriefestival – något som gestaltas väl i Ola Skogängs fina affischbild och inte minst i vår festivalutställning Bande dessinée på svenska – serier i franskbelgisk anda producerad av Demervalls Art Studio.

Gäster kommer från bland annat från Frankrike, Belgien, Italien, Storbritannien, Schweiz och Finland, men även från Kanada och USA. Återkom hit för gästpresentationer den närmaste tiden.

Naturligtvis närvarar lejonparten av den svenska seriebranschen – från de stora förlagen till egenutgivarna, från etablerade namn till spännande debutanter.

Liksom i fjol samordnar vi oss med Stockholms bokhelg, som samtidigt pågår över hela staden.

Seriemarknaden

Festivalens hjärta är som alltid seriemarknaden, där förlag, tecknare, fanzinister, serieskolor, föreningar och seriebutiker säljer och dukar upp allt det bästa som seriekonsten förmår.

På tre parallella scener pågår scensamtal och föredrag.

Mer information publiceras fortlöpande här!