Bibliotek

Läslov på Lava

I år är inget vanligt år, för i år är Lavas födelsedagsår! För att fira att Lava har varit stadens rum för ung kultur sedan 1996 blir läslovet vecka 44 i år inspirerat av siffran 25. Låna 25 böcker, gör 25 pins och få rabatt, spela in ett ljudverk som klockar 25:00 minuter, läs en dikt som skrevs för 25 år sedan.

På fredagen i lovveckan blir det dessutom extra festligt med gratis snacks och öppen scen.

Måndag 1 november

Skriv för att läsa högt – workshop i två fristående avsnitt kl. 17–19

Under hösten kommer Lavas scen vara öppen för uppläsning av egna texter vid två separata tillfällen (5/11 och 4/12) . Inför dessa är den som vill ha lite extra inspiration välkommen på workshop med fokus på rytm och melodi. Vad är skillnaden mellan en text som skrivs för papper och en text som skrivs för att läsas högt? Självklart är du välkommen även om du inte vill delta i uppläsningen. Nästa tillfälle är 29/11.

Läs mer här.

Megashop kl. 17–20

Megashop är en öppen och gratis dansträning med fokus på streetdance-kulturen. Träningen bygger på "each one teach one"–principen där alla är lärare och elever.

Läs mer.

Tisdag 2 november

DJ workshop kl. 17–18

Varje vecka är det DJ workshops i ljudverkstan. Du får gå igenom utrustningen och grunderna inom mixning. Du får öva på enklare övergångar med hjälp av BPM-räkning, EQ och loopar. Det här är en engångskurs så att du kan komma igång och få tillgång till Lavas ljudverkstad.

Läs mer och boka plats här.

Onsdag 3 november                     

Vernissage: Att vattna en blomma kl. 17–19 

Målningar och texter av Betlehem Abraha. Utställningen pågår till och med den 21/11.

Läs mer här.

Torsdag 4 november                   

Minnespalatset kl. 20

Teaterföreställningen Minnespalatset är en abstrakt skildring av sökandet efter frihet och en kvinnas lidande. Iris försöker genom dialog med sitt eget sinne komma underfund med var livet burit henne och vad hon nu ska göra åt sin situation. Vi kliver in i hennes sinne och får se denna maktkamp ske. TEATER MEDUSA är en friteater-grupp baserad i Stockholms län som drivs av Tara Aflaki, Julia Beckman och Maja-Johanna Englander.

Läs mer och boka biljetter här.

Workshop jubiléumsfanzine kl. 19–21

Lava fyller 25 år och bjuder in till en öppen workshop för att skapa ett jubiléumsfanzine.

Var med och gör en tidning om vad Lava är, har varit eller kanske kommer att bli. Ta med ett foto, en teckning, en dikt eller kom och rita och skriv på plats.

Workshopen äger rum torsdag 4 november kl. 19–21 i Kulturhusets besökscentrum.

Om du inte har möjlighet att komma kan du lämna ditt bidrag i brevlådan inne på Lava, mejla lava@kulturhusetstadsteatern.se eller skicka meddelande till @kulturhuset_lava på Instagram.

Fredag 5 november

Fira Lava 25 år kl. 13–19 

Vi firar att Lava fyller 25 år!

Massa gratis pyssel som pins, smycken, vinyltryck (ta med något att trycka på), snacks, drinkar och poesiscen.

I unga poeters sällskap kl. 17–18

Kom och läs dina dikter på Lavas scen. Andra texter går också bra!
Anmäl dig här: lava@kulturhusetstadsteatern.se.