I bubblan: seriebokcirkel för föräldralediga

I bubblan är en seriebokcirkel för dig som är föräldraledig och vill förkovra dig i tecknade serier tillsammans med andra – en del av samarbetsprojektet Serieteket c/o Fanfaren mellan Serieteket och Kulturhuset Fanfaren i Farsta.

Onlineevenemang via Zoom.

29 april klockan 14.00–15.30: Återvinningscentralen av Ulrika Linder

Anmäl dig här.

Så här gör du.

I bubblan är en seriebokcirkel för dig som är föräldraledig. Serieböckerna passar perfekt för dig som har svårt att hinna igenom en hel roman och som vill läsa något som går lätt att pausa när barnet behöver hjälp.

Bokcirkeln fokuserar på nya svenskspråkiga serieböcker. Samtalen sker dagtid och kommer att vara ca 1,5 timme per gång. Detta för att vi alla ska kunna få utrymme att diskutera och växla några ord om vad vi läst. Vi hoppas att det digitala formatet ska underlätta för er med små barn att delta – till exempel om man behöver gå iväg en kort stund för att ta hand om barnet. Bokcirkeln passar både för dig som är en van serieläsare och för dig som kanske ännu inte gett dig in i serievärlden.

Seriebokcirkeln leds av Linda Gustafsson, som arbetar som bibliotekarie på Serieteket och har ett mångårigt intresse för tecknade serier. Att delta är gratis och böckerna tillhandahålls av Serieteket.

Varmt välkomna från den ena bubblan och in i den andra!

Bokomslag till boken Återvinningscentralen.


Ulrika Linders debutbok berättar om det oväntat händelserika livet på en återvinningscentral. Det är långa dagar av sopor, svett och ständiga möten med rättfärdiga typer som tror sig veta bäst – men på återvinningscentralen har kunden alltid fel. Arbetet visar sig också vara en skådeplats för spillror av minnen och förunderligheter när det bland soporna finns bröllopsklänningar och gamla foton, en torkad krokodil, otaliga elektriska fotbad och en samling levande kräftor. Med en stor dos humor, uttrycksfulla teckningar och absurda foton ger Ulrika Linder ett unikt vittnesmål från Prylsveriges kyrkogård. (Källa: Galago förlag)