Barn & ung
/
Parkteatern

Världen runt Rut

Pop up med Parkteatern och Unga Dramaten när Världen runt Rut rullar ut på parkleksturné. Här får du möta katten Rut som har villat bort sig hemifrån. För att hitta vägen hem ger sig Rut, som är nyfiken i en strut, ut på upptäcktsfärd och stöter på en helt ny spännande värld!

Under föreställningen möter vi även Ogräset som är lesset, Rondellkungen som blivit utkörd hemifrån – allergi var det visst – och blomman med sina blombebisar som behöver vatten nu! Och en hackspett som tappat något värdefullt … En lång dag för Rut, ska hon någonsin hitta hem igen, kanske kommer teatern att få sig ett slut?

Världen runt Rut är en nyskriven pjäs av Petter Lennstrand som är dockspelare, regissör, manusförfattare, karaktärsdesigner och tv-producent. Lennstrands mest kända skapelse är figuren Allram Eest, en docka som har medverkat i flera tv-program i SVT. Lennstrand gjorde även storsuccé med Dockhumor på Scala på Scalateatern.

Rekommenderas från 3 år.

Regi: Petter Lennstrand
Medverkande: Nina Dahn, Maia Hansson Bergqvist, Dejmis Rustom Bustos

Här kan du läsa mer om Unga Dramaten

Varför står det inte när och var Världen runt Rut spelar?

Föreställningarna genomförs som pop up-er under perioden 1-9 juni för att säkerställa att rådande restriktioner kring corona följs. För att kunna möta vår publik i parklekar runt om i stan kommer därför inte exakta platser, dagar och tider för föreställningarna skrivas ut. Vi spelar för dem som befinner sig i parkleken där och då. Det går inte att förboka fribiljetter eller paxa platser i förväg.