Barn & ung
/
Parkteatern

Uppåt väggarna! Clownen Manne & Co

Ingenting är klart fastän publiken kommit och showen ska börja - inte ens affischen är på plats! Den älskade busiga clownfamiljen med Manne, Olle och Maria är tillbaka och ser till så att sommaren inleds som den ska. Med tal- och teckenspråk, för hörande och döva.

Fri entré/biljettfritt

Mer om föreställningen och Clownen Manne & Co

Ingenting är klart fastän publiken kommit och allting ska börja, inte ens affischen är på plats däruppe på sin tavla! I gammal god clowntradition arbetar clownfamiljen vidare. Pappa Manne får vara en riktig dummerjöns och sonen Olle är så fin i kanten att han allra helst vill göra... just det, ingenting. Den som istället både vet och kan och dessutom VILL, så det räcker och blir över, är dottern Maria. Med Maria som motor lyckas den knäppiga trion ändå till sist få var sak på sin plats och ljuv musik och vacker dans kan avsluta en rolig trekvart. 

"Grotesk och sublim, slapstick och minimalism, ordakonst och mimekvilibrism. Samt musik. Allt verkar de kunna clownen Manne och kompani, det vill säga Manne af Klintberg med skådespelaren/dansaren Maria af Klintberg och musikern Olle af Klintberg (vuxna barn till den grånade tusenkonstnären)." Expressen

"Om inte begreppet ”världsklass” var så illa malätet av politikersvenskan, så är det just det ord som passar bäst för Mannes humanistiska clowneri." Expressen

Clownen Manne & Co fortsätter att utforska den europeiska clowntraditionen och att spinna tråden vidare. De ömsint moderniserade figurerna, med sina rötter i commedia dell’arte, spelar upp de uråldriga komiska situationerna, men dialogen blir aldrig färdigskriven utan improviseras fram i levande kontakt med publiken. Här och nu! "Uppåt väggarna!" ingår i den serie sommarföreställningar som clownen Manne sedan 1976 tagit fram i samarbete med Stockholms Parkteater. 

Medverkande och produktion

Av och med Manne af Klintberg, Olle af Klintberg och Maria af Klintberg

About the show in English

A classic clownshow and beloved Parkteatern tradition. Clowning, music, dance and kind mischief with Manne, Maria and Olle. 

Free admission!