Barn & ung
/
Parkteatern

Uppåt väggarna

I gammal god clowntradition arbetar clownfamiljen vidare. Pappa Manne får vara en riktig dummerjöns och sonen Olle är, som vit clown, så fin i kanten att han allra helst vill göra... just det, ingenting. Den som istället både vet och kan och dessutom VILL, så det räcker och blir över, är dottern Marias pierette, en stark kvinna i tjejclownens roll. Söt att se på men ganska tuff att samarbeta med.

Ingenting är klart fastän publiken kommit och allting. Inte ens affischen är på plats, däruppe på sin tavla." Med Maria som motor lyckas den knäppiga trion ändå till sist få var sak på sin plats och ljuv musik och vacker dans kan avsluta en rolig trekvart. 

Clownen Manne & Co fortsätter att utforska den europeiska clowntraditionen och att spinna tråden vidare. De ömsint moderniserade figurerna, med sina rötter i commedia dell’arte, spelar upp de uråldriga komiska situationerna, men dialogen blir aldrig färdigskriven utan improviseras fram i levande kontakt med publiken. Här och nu! "Uppåt Väggarna!" ingår i den serie sommarföreställningar som clownen Manne sedan 1976 tagit fram i samarbete med Stockholms Parkteater. 

Av och med: Manne af Klintberg, Olle af Klintberg och Maria af Klintberg

Varför står det inte när och var Uppåt väggarna spelar?

Föreställningarna med Clownen Manne & Co genomförs som pop up-er under perioden 3  - 19 augusti för att säkerställa att rådande restriktioner kring corona följs. För att kunna möta vår publik i parklekar runt om i stan kommer därför inte exakta platser, dagar och tider för föreställningarna skrivas ut. Det går inte att förboka fribiljetter eller paxa platser i förväg utan vi spelar för dem som befinner sig i parkleken där och då.