Barn & ung
/
Marionetteatern

Silverdollarmyntet

Silverdollarmyntet beskriver ett moraliskt dilemma med hög igenkänningsfaktor. Helena Nilsson tar oss tillbaka till 70-talets blommiga dukar, stökiga storasystrar, kiosken med de många godissorterna och till det som hände när hon försökte vara extra snäll mot sin kompis, Anna.

Biljetter

På det här evenemanget krävs vaccinationsbevis av alla besökare över 18 år. 
Läs mer om vad som gäller här.

Hur snäll måste man vara? Vad gör man om man ger bort något och sedan ångrar sig? Kan man vara väldigt snäll och väldigt dum på en och samma gång? 

Helena bor i ett hus med mamma, pappa, storasystrar och en massa djur. Hon går i första klass och har väldens bästa fröken, som heter Anita. Anita lär barnen att skriva och räkna och hur viktigt det är att vi är snälla mot varandra. En dag får Helena chansen att visa hur snäll hon kan vara. Men något går fel. Med en klump i magen cyklar Helena hem från skolan.

Konstnären Lena Ignestam har specialdesignat popups som vecklas ut på höjd och bredd och skapar spelplatsen för historien. Lena är konstnär och popupexpert och driver Pop Up Lab med inriktning på personlig pappersdesign, utställningar, kurser och unika popupprojekt.

Läs mer på Pup Up Labs sida.

Medverkande

För skolor & förskolor

Gå på teater med din klass eller förskolegrupp!

När du bokar minst tio biljetter för dig och dina elever får ni skolpriset 60 kr. per biljett. Max två pedagoger per tio elever får gå till skolpriset.

Biljetterna bokar du enkelt antingen via ditt skolombud eller genom att mejla: 
marionetteatern@kulturhusetstadsteatern.se

Glöm inte skriva vilken skola ni kommer från, ålder och hur många ni är.

Ansök om att bli skolombud här.