Barn & ung
/
Marionetteatern

Silverdollarmyntet

Silverdollarmyntet beskriver ett moraliskt dilemma med hög igenkänningsfaktor. Helena Nilsson tar oss tillbaka till 70-talets blommiga dukar, stökiga storasystrar, kiosken med de många godissorterna och till det som hände när hon försökte vara extra snäll mot sin kompis, Anna.

Biljetter

Hur snäll måste man vara? 

Vad gör man om man ger bort något och sedan ångrar sig? 
Kan man vara väldigt snäll och väldigt dum på en och samma gång? 

Helena bor i ett hus med mamma, pappa, storasystrar och en massa djur. Hon går i första klass och har väldens bästa fröken, som heter Anita. Anita lär barnen att skriva och räkna och hur viktigt det är att vi är snälla mot varandra. En dag får Helena chansen att visa hur snäll hon kan vara. Men något går fel. Med en klump i magen cyklar Helena hem från skolan.

Konstnären Lena Ignestam har specialdesignats popups som vecklas ut på höjd och bredd och skapar spelplatsen för historien. Lena är konstnär och popupexpert och driver Pop Up Lab med inriktning på personlig pappersdesign, utställningar, kurser och unika popupprojekt.

Läs mer på Pup Up Labs sida.

Från 6 år.

Medverkande

Biljettinformation

Premiärdatum och biljetter släpps senare

Vi värnar om teatern, kulturen och framför allt vår publik. På grund av Covid-19 och de restriktioner som gäller för folksamlingar så är biljettsläpp för planerade pjäser uppskjutna tills vi med säkerhet kan spela. Premiärdatum är inte bestämt, besked kommer så snart det är möjligt. Ingenting är som det brukar, men vi är igång – med eftertanke!