Barn & ung

Läslov på TioTretton – japansk kultur och manga

Under fyra dagar på läslovet fylls TioTretton av japansk kultur och manga. TioTretton är biblioteket för dig mellan 10-13 år, utan medföljande vuxna. Vissa av läslovsaktiviteterna är drop-in och vissa behöver du anmäla dig till. Vi har inte möjlighet att ta emot fritidsgrupper under läslovet utan hänvisar till andra aktiviteter i Kulturhuset.

Teckna manga i 3D

Tisdag 2 november & torsdag 4 november
Kl. 13:00–14:30
Drop-in

Kliv in i, bakom eller framför din teckning. Låt det snöa på din mangafigur eller placera den i rymden. Allt är möjligt i VR.

Lilla ramen - skolan

Tisdag 2 november kl. 14–16
Ingen föranmälan krävs.

Häng med oss i köket och laga ramen, den supergoda japanska nudelsoppan! Vi kokar buljong, förbereder olika goda toppingar – och smakar förstås! Självklart finns vegetariskt alternativ. PS. Passa på att låna någon av våra mangaböcker som handlar om japansk mat!

Geta workshop

Tisdag 2 november & onsdag 3 november kl. 13–18
Drop-in

Gör din tolkning av den japanska skon Geta – en slags japansk flipflop sko! Vi har allt material du behöver.

Sandal i färgerna rosa och brunt.

Skapa wagashi i TioTrettons kök

Onsdag 3 november kl. 13:30 samt 16:30
Max antal: 8 st per workshop.
För anmälan mejla:
emma.tolander@kulturhusetstadsteatern.se
FULLBOKAT

Konfekt-kreatör Yuko håller två workshops i wagashi – japanska bakverk. Wagashi innehåller baljväxter, socker och naturliga färgämnen från frukt. Den är gluten- och laktosfri.

Små bakverk som ser ut som figurer.

Japansk språkkurs i Labbet

Onsdag 3 november kl. 15:30
Ingen föranmälan krävs.

Undrar du hur man beställer popcorn eller skriver sitt namn på japanska? Språkpedagogen Subari håller workshop!

MEGAsushi

Onsdag 3 november kl. 13:00–18:00
Drop-in

Tillverka din favoritsushi i jätteformat! De kommer inte gå att äta men däremot håller de hur länge som helst.

Ett stort fat med sushi på.

Workshop med konstnären Momiyama

Torsdag 4 november kl. 14–18
Max antal deltagare: 15 st.

För att anmäla dig mejla: karin.lava.jonsson@kulturhusetstadsteatern.se

Du blir introducerad till sashiko – en japansk återbruks teknik och en mönstertradition. Vi går igenom grundtekniker, övar, experimenterar. Vi har allt material du behöver. Men ta gärna med något du vill lappa!

Ett par lappade och lagade jeans.

Anime-danceoke i Labbet

Fredag 5 november kl. 16:00–17:00
Drop-in

Dansa med, gunga med eller bara dansa loss!

Vi besöker utställningen "Boro – nödens konst" på Östasiatiska museet

Fredag 5 november kl. 13–18
FULLBOKAT

När vi har sett utställningen återvänder vi till TioTrettons Ateljé, där vi skapar egna verk inspirerade av utställningen.

Tygbitar, nål och tråd.

Mangabiblioteket!

Lagom till läslovet släpper vi ett gäng efterlängtade och efterfrågade serier. Browsa också bland våra 3500 mangaböcker och föreslå gärna nya titlar så kanske vi kan komma upp i 4000 mangaböcker innan året är slut.