Barn & ung

Konstverkstan på Taket

Pyssla, knåpa och skapa tillsammans med Konstverkstan på Taket! Låt fantasin, kreativiteten och skaparkraften flöda! Med ett grönt och miljövänligt perspektiv för ögonen kommer Konstverkstan under våren och sommaren att hålla i olika aktiviteter för barn och unga på Kulturhuset Stadsteaterns tak.

Så ett frö

Med hjälp av tidningspapper visar vi dig hur du kan tillverka en egen kruka. Sedan fylls den med jord och ett frö. Ta med krukan hem och när plantan grott kan du gräva ner den på en plats där du tycker att den passar. Vi gör också plantskyltar och viker fröpåsar.

Passar: Från cirka 4 års ålder och uppåt.

Täljsten

Visste du att det finns en sorts sten som är så mjuk att det går att forma med hjälp av fil och sandpapper? Kom och bekanta dig med täljstenen, och forma den helt efter eget tycke. Kanske blir det ett smycke, en miniskulptur eller en lycko-sten att ge bort till någon du tycker om. 

Passar: Från cirka 4 års ålder och uppåt.

Organiskt måleri

Kom till vårt blommande tak med grön betong, odlingar, humlor, grönska och blad! Låt växterna inspirera dig till organiskt måleri. Skissa med kol eller krita och måla vid våra stafflier. Välkomna!

Passar: Alla åldrar. 

Korgbindning

Med återvunnet material ur Konstverkstans och Kulturhuset Stadsteaterns gömmor binder vi korgar i olika modeller och svårighetsgrad.

Passar: Från cirka 7 års ålder och uppåt.

Annat du kommer kunna göra under sommaren:

Trycka, brodera, sy, virka, sticka och måla eller bara hitta en mysig plats på takterrassen och kanske teckna av en blomma, blad eller fågel eller varför inte utsikten över staden nedanför?

När