Barn & ung
/
Marionetteatern

Gruffalon

När Marionetteatern gör teater av berättelsen om Gruffalon spelar fantasin huvudrollen. De kända figurerna får ny gestalt i en lekfull saga där vardagsföremål förvandlas till historiens huvudpersoner. Men vem skrämmer vem och finns verkligen Gruffalon på riktigt?

Biljetter

Räven, ugglan och ormen vill alla gärna ha en mus till middag och tror de hittat ett enkelt byte. Men Skogens lilla mus är smartare än så. Genom att hitta på historien om den läskiga och glupska Gruffalon lyckas musen komma undan när han är ute på sin skogspromenad.

Berättelsen om Gruffalon är vida älskad, skriven på vers av Julia Donaldson i svensk översättning av Lennart Hellsing. 2009 blev Gruffalon tecknad kortfilm som bland annat nominerades till en Oscar för bästa kortfilm och belönats med många andra fina priser.

Ida Steén är skådespelare utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. På Marionetteatern har hon setts i Da-Da-DaAliceMinnen och Ett frö i rymden. Med Gruffalon gör Ida sin regidebut och tillsammans med sin medspelare Magnus Erenius skapar hon en helt egen version av Julia Donaldsons kända berättelse.

Gruffalon på parkleksturné med Parkteatern!

Under perioden 11 juni-2 juli kommer Gruffalon att spela på parklekar tillsammans med Parkteatern. För att kunna möta publiken runt om i Stockholm och följa rådande corona-restriktioner kommer inte exakta platser, datum och tider att skrivas ut. Dessa föreställningar går alltså inte att förboka utan blir en glad överraskning i parken.

Bilder
Medverkande