Barn & ung
/
Skärisbiografen

Cosplay Workshop

Lär dig att designa och bygga karaktärstrogna och fantasifulla rustningar, vapen och smycken och andra detaljer till din Cosplay. SIFF-Monsters of Film ordnar Cosplay Workshop i samarbete med ABF och Kulturhuset Skärholmen för dig från 13 år uppåt. Fri entré!

Biljetter

MisaCosplay och Chaos-Fia Cosplay kommer till SIFFF – Monsters of Film för att visa hur de arbetar i olika material, lära ut olika tekniker och olika metoder att skapa fantasifulla cosplays. Deltagarna i vår workshop får prova på att bygga egna detaljer och tillbehör till sina kostymer. Fokus i denna workshop ligger på skulpterande och målning av vapen, rustningar, smycken och andra tillbehör.

Förberedelser

Ta gärna med ditt eget cosplayprojekt eller referensbilder på någon karaktär eller detalj du skulle vilja bygga. Om du har en specifik idé till något du vill tillverka är det bra om du tar med eget material till detta och kanske förbereder en mall. I lokalen kommer det finnas tillgång till Cosplay-byggandets basmaterial som foam, Worbla, lim, verktyg och färger för målning.

Vi avslutar med att visa våra Cosplays för varandra, ta gärna med din egen cosplay om du har lust att visa en helhet.

Söndag 2 oktober 

Tid: 13:00-16:30
Plats: Labbet i Kulturhuset Skärholmen
Boka: Fri entré men boka plats så du vet att du kan vara med
Ålder: Från13 år

Kursledare

Misa Cosplay Swe har tävlat med sina fantasifulla kreationer runt om i Sverige sedan 2018 och vunnit många priser. Framför allt är hon känd för avancerade skulpterade vapen, smycken och rustningar. Senast deltog hon i Cosplay MastersNärcon Sommar 2022 med sin Valeera från World Of Warcraft och tävlade på Dreamhack sommar 2022 där hon vann Best Performance med sin Dober Armour från Monster Hunter World.

Chaos-Fia Cosplay har tävlat med sina välsydda och karaktärsfulla kostymer runt om i Sverige sedan 2018. 2019 vann hon Novice-klassen på Närcon Sommar. Chaos-Fia studerar till sömmerska och har specialiserat sig på att sy avancerade detaljrika animé-kostymer och Kawaii- och Lolita-fashion.