Barn & ung

Äventyrsklubben - Skräckrollspel

På höstlovet är Äventyrsklubben tillbaka! Denna gång spelar vi det prisbelönta svenska rollspelet Nordiska Väsen från Fria Ligan. Nordiska Väsen är ett skräckrollspel som utspelar sig i en mytisk version av 1800-talets Norden. Spelet och dess värld är baserat på illustratören Johan Egerkrans bilder.

När

Från 12 år.

Vi kommer spela i cirka 4 timmar, med en paus i mitten.

Alla våra workshops har fri entré och kräver föranmälan, för att anmäla dig mejla: 
boka.skarholmen@kulturhusetstadsteatern.se eller smsa 0761294769 eller DM:a oss på instagram kulturhuset_skarholmen

Svara på frågorna: 1. Vad heter du? 2. Hur gammal är du? 3. Var bor du? 4. Vad för mytologiskt väsen skulle du vilja möta på riktigt, om du kunde? Varför?

Äventyrsklubben

Välkommen till ett 1800-talets Norden där myterna är verkliga. Där vindpinade vidder täcks av ändlösa skogar, och ett fåtal städer står likt upplysningens ensliga fyrbåkar – en föraning om den stundande industrialiseringen. På landsbygden härskar fortfarande den gamla tron. Där vet folk vad som döljer sig i mörkret. De vet att dessa varelser måste blidkas. Fruktas.

I spelet får spelarna får ta sig an roller som exempelvis detektiver, forskare, präster och monsterjägare. Gemensamt för dem är att de har det som kallas Synen - förmågan att se de övernaturliga väsen som finns runt omkring oss, men som är osynliga för vanliga människor. Med hjälp av denna Syn kommer rollpersonerna möta fantastiska varelser, hitta uråldriga hemligheter och lösa spännande mysterier i 1800-talets mörka skogar. 

Du behöver inget särskilt för att delta, förutom en stor portion fantasi!
Du kan delta vid ett av två olika tillfällen.

Om rollspel 

Rollspel är en blandning av lek, teater och datorspel/brädspel, där ni som spelar tillsammans med berättaren själva bestämmer vilka karaktärer ni vill vara, och vad som händer i berättelsen.

Om Äventyrsklubben 

Äventyrsklubben Skärholmen är en roll-och-brädspelsförening för barn och unga som görs i samarbete mellan Kulturhuset Skärholmen och spelföretaget Pusselbit Games. Grundare och spelledare för Äventyrsklubben är Leo Låby, en av spelutvecklarna på Pusselbit Games.