×
En del av Stockholms stad
Vällingby
Jonatan Rodriguez, Peter Viitanen och Zardasht Rad i Äkta känner äkta av Alexander Salzberger. Premiär 16 mars 2019 på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby. .
Foto: Matilda Rahm

Arkiverat evenemang:

Äkta känner äkta

Av Alexander Salzberger


Vällingby • Från 15 år


Det var många år sedan Amir lämnade livet i Vällingby. Han bor i innerstan nu, han är Dramatenskådespelare och publicerad författare. Han har lyckats. Så åker han tillbaka för att göra en dokumentärfilm om sin uppväxt. Amir bestämmer träff med sina gamla vänner, men mötet blir inte vad han tänkt sig. Plötsligt vänds perspektivet, Amir tvingas själv in framför kameran. Vad var det som hände egentligen, då när de var femton år?

Äkta känner äkta är en pjäs om att inte riktigt veta vem man är eller var man hör hemma. Vem är egentligen lyckad? Vem är äkta?

Skådespelaren och författaren Alexander Salzberger växte upp i Vällingby. Utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm har han tidigare skrivit de båda uppmärksammade och hyllade monologerna Måsarna skrattar sig hesa (2007) och den självbiografiska Kicktorsken (2012). Den senare gav han 2017 även ut i romanform.

Är du lärare?
Information om skolbokningar: Skolbokningar

Inspirationsmaterial till föreställningen finns att ladda ned här.

PRESS

»Alexander Salzberger har skrivit en stark och trovärdig pjäs om den branta, sociala trappan.« SvD

»livfullt skådespeleri och blixtrande dialogiska kraftmätningar, med ett särskilt intelligent öra för snedsteg i den sociala trappan.« DN

»Peter Viitanen som aldrig varit bättre, fångar en loser-belägenhet så vackert och mjukt« Expressen

»Jonatan Rodriguez, Peter Viitanen och Zardasht Rad hittar sina roller perfekt.« SvD

»om tillhörighet och skam, om maskulinitet, om att finna sig själv när man ständigt blir påklistrad bilder utifrån.« DN

»Salzberger skriver för en ung publik, och sin egen generation, men pjäsen väcker allmängiltiga frågor om ursprung, om social klättring och om språk och identitet. Regin lägger till en energi som är perfekt för den sociala trappa där alla våra liv utspelas.« SvD

»Regissören Olof Hanson har imponerande god hand i scenerna med de tre som unga pojkar. Drogernas lockelse, familjernas misär – tuffhet, rädsla, skam i ett virrvarr av bråk, längtan och förbrödring.« Expressen

 

 

Zardasht Rad, Peter Viitanen och Jonatan Rodriguez   i Äkta känner äkta av Alexander Salzberger. Urpremiär 16 mars 2019 på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.
Zardasht Rad, Jonatan Rodriguez och Peter Viitanen i Äkta känner äkta av Alexander Salzberger. Urpremiär 16 mars 2019 på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.
Zardasht Rad och Peter Viitanen i Äkta känner äkta av Alexander Salzberger. Urpremiär 16 mars 2019 på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.
Jonatan Rodriguez i Äkta känner äkta av Alexander Salzberger. Urpremiär 16 mars 2019 på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.
Zardasht Rad i  Äkta känner äkta av Alexander Salzberger. Urpremiär 16 mars 2019 på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.
Jonatan Rodriguez i Äkta känner äkta.
Zardasht Rad i Äkta känner äkta.
Peter Viitanen i Äkta känner äkta.

Information

Scen

Vällingby

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

16 mars 2019

Pris

  • Ordinarie:220 kr
  • Ung under 26 år:100 kr
  • Ung under 19 år:60 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Vällingby

Just nu inga föreställningar inlagda