×
En del av Stockholms stad
Vällingby
Maria Montelius, Nina Burton, Gellert Tamas, Mats Strandberg, Amanda Casanellas och Jason Timbuktu Diakité.

Arkiverat evenemang:

Bokmåndag

I ett samarbete med föreningen Trappan och Vällingby bibliotek bjuder vi under sex tillfällen i vår in författare för uppläsning och samtal.  Kom till Vällingbys vardagsrum och inspirera din läslust, umgås, mys och få din bok signerad. 

Martina Montelius – Ibland är man lessen ibland är man glad

Måndag 6 februari
Ibland är man lessen ibland är man glad är Martina Montelius tredje roman. Den handlar om Rakel som hatar allt som är naturligt: barrträd, sexuell attraktion, psykologiska mekanismer, inälvor som ska fungera. Martinas författarskap präglas av mörk humor och stor språklig konsekvens. Hon är konstnärlig ledare för Teater Brunnsgatan Fyra och är en av Sveriges mest egensinniga dramatiker och regissörer.

Nina Burton – Gutenberggalaxens nova

Måndag 20 februari 18.00
Nina Burton fick Augustpriset 2016 för bästa fackbok för sin Gutenberggalaxens nova. I en fantasieggande berättelse får vi följa den litterära stjärnan Erasmus av Rotterdam under 1500-talets medierevolution i Europa. Med ett livfullt språk ges en historielektion med perspektiv på vår egen tid. 

Gellert Tamas – Det svenska hatet

Måndag 6 mars 18.00
Gellert Tamas Det svenska hatet är en isande lägesrapport om den svenska rasismen, satt i ett internationellt sammanhang. Boken tar avstamp i vad som hänt i världen efter terroristattackerna i USA den 11 september 2001 och är en slags fortsättning på Gellerts Lasermannen – En berättelse om Sverige.

Mats Strandberg

Måndag 20 mars 18.00
Mats Strandberg har, tillsammans med Sara Bergmark Elfgren, skrivit världssuccén Engelsforstrilogin som består av Cirkeln, Eld och Nyckeln – några av de mest utlånade ungdomsböckerna på Vällingby bibliotek. Hans fascination för skräck avspeglas också i vuxenromanen Färjan och nu senast i hans Monster-böcker för barn.

Amanda Casanellas från Tusen serier

Måndag 24 april 18.00
Amanda Casanellas har tecknat serier i flera år och bl.a. gjort serien Blatte Royale som publicerats i Dystopia #6. Amanda är knuten till Tusen Serier, som jobbar för att göra svenska serier lite mindre svenska. I ett samtal med Ola Hellsten, Serietekets konstnärlige ledare, pratar hon om serieskapande och det svenska serieklimatet.

Denna dag är det även release på ett fanzine fyllt av serier gjorda av deltagare i den serieworkshop Amanda kommer att hålla i den 11 april.

Jason Timbuktu Diakité – En droppe midnatt

Måndag 15 maj kl 18.00
I sökandet efter sina rötter gräver Jason ”Timbuktu” Diakité i en familjehistoria från slaveriets USA till folkhemmets Sverige. En droppe midnatt är en gripande berättelse om härkomst, identitet, motstånd, rasism och längtan efter tillhörighet.

Gratis för alla under 26 år! Drop-in i mån av plats.

Hitta hit: Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby ligger mitt på Vällingby torg mellan biografen Fontänen och Svenska kyrkan.
Adress: Vällingby torg 43