×
En del av Stockholms stad
Vällingby
Hanna Rut Carlsson för Bokmåndag på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby
Foto: Kajsa Göransson

Arkiverat evenemang:

Hanna Rut Carlsson


Vällingby


Det är den allra sista hösten, men ingen tycks lägga märke till det. Människorna i Köpenhamn vill bara leka och har slutat tro på något annat än sig själva. De märker inte ens att själva grunden som allting vilar på är på väg att försvinna. Tre orakel är på plats för att varna dem, men det är svårt att få någon att lyssna.

Vi får följa oraklet Amir, som är på sitt första uppdrag på jorden, men också fyra människor: Katja, som skulle vilja bli lesbisk; Alice, som bara vill ha tillbaka sitt ex; Malik, som kämpar för att få genomföra sitt drömbygge; och hans tioåriga klimatmedvetna dotter Joanna, den enda som tycks inse faran.

”Människorna, dessa små djur på planetens yta. Det finns saker som är så mycket större än dem. Sanddynerna virvlar. Det smäller och tjuter där vinden drar fram, över staden, landet, havet. Vågorna stegrar sig och kastas dånande mot alla Danmarks stränder.

Men det finns saker som är större än vinden också. Det är bara det allra, allra översta av havet som berörs av den. Under ytan är tystnaden omedelbar. Där ligger djupen och väntar, mörka och enorma.

Då och då faller en förlist livsform genom ytan. En mås, ett löv, en husbils radioantenn. De seglar långsamt ner mot den svarta bottnen.

Havet blir bara lite rufsigt i vågtopparna.”

Sista hösten i Legoland – En tragedi är Hanna Rut Carlssons debutroman. En berättelse om hybris och annalkande katastrof, men också om några människor som söker efter mening mitt i undergången.

Hanna Rut Carlsson är utbildad miljövetare vid Köpenhamns universitet. Inspirationen till det här projektet har till stor del kommit från hennes arbete med miljöfrågor, men också en känsla av lekfullhet på gränsen till oansvarighet i den nordiska välfärden.

I samtal med Lisa Lindberg, förläggare Norstedts förlag.

I samarbete med Vällingby Folkets Hus, Vällingby bibliotek och Klackenbergs Böcker & Papper.

Tidigare samtal: 20 januari Athena Farrokhzad, 3 februari Majgull Axelsson

Senare samtal: 30 mars Kerstin Weigl & Kristina Edblom, 6 april Gina Dirawi, 20 april Amat Levin 

Serveringen öppnar en timma innan samtalet.

Information

Scen

Vällingby

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

2 mars 2020

Pris

  • Ordinarie:60 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Vällingby

Just nu inga föreställningar inlagda