×
En del av Stockholms stad
Vällingby
Gina Dirawi för Bokmåndag på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby
Foto: Daniel Stigefelt

Arkiverat evenemang:

Gina Dirawi

I samtal med journalisten och programledaren Parisa Amiri


12 oktober 2020 18:00
Vällingby


Mona längtar efter frihet, revolution och att slippa alla hyenor i småstaden som inte fattar att hon är en alfakrigarinna. Både de i moskén och skolan är hatare, till och med Mila har blivit en feg slavinna. Men bara oupplysta kan kalla Monas graffiti för klotter – det är konst som visar sanningen.

Hennes bästa vän Mila måste skaffa flawless betyg för att komma in på läkarlinjen och flytta från Norrland. Det är dags att visa världen att hon är mer än ett hijabispöke som inte går på andra fester än sin mammas mångfaldsgrupp. Ja, Mila kanske inte har nått sin målvikt än och hjärnan har inte funkat som den ska på sistone, men hon vet att hon har Allah på sin sida. Måste Mona vara så extrem bara?

Nour bor i ett palestinskt flyktingläger i Beirut - en sliten stadsdel som styrs av en grupp korrupta män. På skönhetssalongen samlas kvinnorna varje dag för att avhandla det senaste skvallret och hemligheterna som kan förstöra människors liv.

Hur fuck ska en kvinna kunna skina när livet bara dumpar khara på en? Det enda som återstår är att ta världen på sina egna axlar och rensa upp i orättvisan – och nånstans börja hitta sig själv på vägen. Men vad brukar världen göra mot kvinnor som vill ha mer än det som serveras?

Gina Dirawi är en prisbelönt programledare, komiker, skådespelare och artist. Paradiset ligger under mammas fötter är hennes debut som författare och är en knivskarp, frispråkig roman om frigörelse, vänskap och världens orättvisor.

I samtal med journalisten och programledaren Parisa Amiri.

I samarbete med Vällingby Folkets Hus, Vällingby bibliotek och Klackenbergs Böcker & Papper. 

DET HÄR GÖR VI FÖR ATT FÖRHINDRA SMITTSRIDNING

Vi bevakar noggrant Folkhälsomyndighetens restriktioner. För att erbjuda er ett tryggt besök följer vi dessa rutiner:

  • Vid insläpp ser vi till att det inte blir trängsel
  • Max 45 personer i salongen
  • Utökade städrutiner
  • Goda möjligheter att tvätta händerna i våra foajéer

Information

Scen

Vällingby

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

6 april 2020

Pris

  • Ordinarie:60 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Vällingby, Bokmåndag

2020-10-12
måndag
18:00
Utsålt