×
En del av Stockholms stad
Vällingby
John Ajvide Lindqvist
Foto: Thron Ullberg

Arkiverat evenemang:

JOHN AJVIDE LINDQVIST

Låt den rätte komma in och Misslyckas igen, misslyckas bättre: anteckningar om skräck och skrivande


Vällingby


John Ajvide Lindqvists hyllade skräckroman Låt den rätte komma in sätts under hösten upp som teater på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby med premiär 20 september. Romanen är dramatiserad av Jack Thorne och översatt av Mia Winge.

Låt den rätte komma in utspelar sig under vintern 1981 i Blackeberg. En pojke hittas mördad i Vällingby och rykten om ritualmord börjar gå. Samtidigt fantiserar Oskar om att döda mobbaren Jonny. Så möter han den första kärleken – en nyinflyttad flicka som heter Eli. Men det är något egendomligt med henne. Låt den rätte komma in (2004) är en skräckroman om kärlek, blod och begär. Om att tillåtas existera och vad som händer när ens törst passerar gränsen.

Varför får jag inte leva?
För att du borde vara död.

I John Ajvide Lindqvists senaste bok Misslyckas igen, misslyckas bättre: anteckningar om skräck och skrivande får läsaren följa resan i skapandet av hans hittills utkomna romaner. Det är en författarhandbok utöver det vanliga, där anteckningar och kommentarer tar in läsaren bakom kulisserna.

John Ajvide Lindqvist är född 1968 och uppvuxen i Blackeberg i Stockholm, där även Låt den rätte komma in utspelar sig. Boken blev en enorm succé och har sålts i över trettio länder. 2008 mottog han en Guldbagge för bästa manus till filmatiseringen av Låt den rätte komma in. John Ajvide Lindqvist skrev även novellen Gräns som den Guldbaggebelönade filmen med samma namn baseras på.

I samtal med Mia Winge, dramaturg på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby, som arbetat med föreställningen Låt den rätte komma in.

Tidigare samtal: 9 september Mona Monasar

Senare samtal: 7 oktober Johanna Frid, 21 oktober Musse Hasselvall, 4 november Anneli Jordahl & Eric Rosén, 18 november Alexander Karim

Gratis för alla under 26 år, ingen förbokning, biljett delas ut i mån av plats en timme innan evenemangets start.

Information

Scen

Vällingby

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

23 september 2019

Pris

  • Ordinarie:60 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Vällingby

Just nu inga föreställningar inlagda