×
En del av Stockholms stad
Vällingby

Arkiverat evenemang:

Alexander Karim

Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död


Vällingby


Alexander Karims debut är en skruvad underhållningsroman, med vibbar av Memento och Måndag hela veckan. I romanen vaknar Jonas Paulsson på morgonen och tror att det är en helt vanlig söndag. Han äter frukost, går en sväng på stan och blir därefter brutalt mördad i sitt hem. När han sedan vaknar upp oskadd i sängen tänker han självklart att det hela var en mardröm. Men snart inser han att dagen han vaknar upp till är lördagen, dagen innan hans förestående död.


Lördagen verkar till synes likadan som första gången han upplevde den, förutom små, små skillnader. Stämningen på middagsbjudningen är inte lika hjärtlig, och tittar inte hans fru på mobilen lite oftare än förra gången? Han går och lägger sig och upptäcker när han vaknar att han har gått ytterligare en dag bakåt i tiden. Nu är han mer beslutsam än förvånad. Jonas Paulson inser att han har fått en unik möjlighet.

Kommer hans handlingar kunna förändra det som ska hända? Hur många dagar tillbaka i tiden måste han gå för att lyckas förhindra sin plötsliga död?

Alexander Karim föddes i Uganda 1976. Han utbildade sig till skådespelare i USA, flyttade tillbaka till Sverige år 2000, och har sedan dess varit med i flera prisbelönade filmer. Alexander Karim har även medverkat i ett flertal tv-serier, som den hyllade Advokaten, och i teateruppsättningar, senast Shakespeare in Love på Kulturhuset Stadsteatern.

I samtal med Mia Winge, dramaturg på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.

Tidigare samtal:  9 september Mona Monasar, 23 september John Ajvide Lindqvist, 7 oktober Johanna Frid, 21 oktober Musse Hasselvall , 4 november Anneli Jordahl & Eric Rosén

Samtalen är gratis för alla under 26 år. Ingen förbokning. Biljett delas ut i mån av plats samma dag i foajén. 

 

Information

Scen

Vällingby

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

18 november 2019

Pris

  • Ordinarie:60 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Vällingby

Just nu inga föreställningar inlagda