Teater

Tack för Din musik: Ulla-Carin Nyquist

Lise&Gertrud

Under Fontänen

”Under åren har en mängd människors musik tolkats av oss.Vissa har gjort större avtryck än andra. Vi ville hitta ett sätt att tacka för den inspiration de gett oss och för att vi fått låna deras musik och göra den till vår.”

Varför låt- och textförfattaren Ulla-Carin Nyquist?

”Hon känns, hon bränns, hon har träffat oss rakt i hjärtat med sin svindlande låtskatt.

Tillsammans med gelikar som Olle Adolphson, Barbro Hörberg och Cornelis Wreesvijk är Ulla-Carin Nyquist en arvtagare till vår svenska vistradition. Och det är hög tid att fler får chans att upptäcka det.”

Som alltid med Lise & Gertrud blir det mycket personligt där både skratt och allvar löper genom Ulla-Carins låtskatt.

Tack för Din musik: är Lise & Gertruds konsertserie där de hyllar utvalda artister. Förutom Ulla-Carin Nyquist har duon även tolkat Eva Dahlgren och Marie Fredriksson

Av och med Lise Hummel och Gertrud Stenung

Scen

Under Fontänen