Teater

Maria Kulle gör Kurt Weill

Premiär 28 februari 2020
Under Fontänen

Tänk er Weimarrepubliken eller efterkrigstridens New York, tänk den konstnärliga vitalitet som verkade då. Det var i den som Kurt Weill skrev sina odödliga melodier. Jag är en främling här är inte en ren konsert, och inte en föreställning  - det är en konsert med musik och texter som belyser snåriga livsöden, drömmar och förhoppningar som vi alla berörs av.

Med Maria Kulle som ciceron ger vi oss in i Kurt Weills värld, musiken är kartan och Trio Mirsidrü - Emeli Jeremias, Fredrik Lindborg och Daniel Tilling - har stakat ut vägen med nya, nutida arrangemang av några av Kurt Weills mest hyllade låtar.

Fredrik Lindborg känner vi igen som Arne Domnerus i filmen om Monica Zetterlund, men ännu mer som en av landets mest anlitade saxofonister. Daniel Tilling på piano har spelat med storheter som Rigmor Gustafsson, Fredrik Kronkvist, Amanda Sedgwick och Svante Thuresson. Emeli Jeremias är cellist och sångerska och verkar på många av våra teaterscener.

Maria Kulle är en av Sveriges mest etablerade skådespelare. Hon har tagit emot en guldbagge och setts i SVT-produktioner som Bron, Fröken Frimans krig och mycket mer.

MEDVERKANDE
Maria Kulle – sång och ciceron
Emeli Jeremias – cello och sång
Fredrik Lindborg – saxofon