×
En del av Stockholms stad
Teater
Soppteatern

Om Soppteatern

Soppteatern erbjuder alla stockholmare ett lustfyllt koncept: en timmes scenkonst till en rykande het soppa, tisdag till söndag klockan 12.00.

Insläpp sker cirka 11.45 och då står sopporna redan på borden. Själva föreställningen börjar klockan 12.00 och pågår i ungefär 55 minuter. Det här är teaterscenen där du kan äta din soppa och dricka ditt kaffe medan föreställningen pågår.

På Soppteaterns föreställningar gäller 7-årsgräns.

Scen kväll och bar

Under namnet Scen kväll och bar döljer sig en barteater-scen som med jämna mellanrum erbjuder föreställningar i barmiljö med sköna möjligheter till häng innan och efter föreställning. Håll utkik på webben efter denna, Stockholms mest avslappnade teaterscen, där du kan komma precis som du är.

Biljettsläpp

Tidsplan för biljettsläpp finns här tillsammans med pdf-version av tryckt program.

Kort historik

Klara Soppteater grundades 1989 av skådespelaren Helge Skoog. Sedan dess är denna lunchteater en självklar scen för nyskapande och underhållande scenkonst i ett mindre format. Allt från improvisationsteater till vetenskapsteater och ofta helt nyskrivna verk har i över tre decennier spelats till ljudet av klirrande skedar och doften av nybakat bröd.

Albin Flinkas var konstnärlig ledare 2013-2018 och jobbade intensivt med att maximera scenens kapacitet för att kunna erbjuda föreställningar för alla smaker. Från 2019 är Sara Jangfeldt konstnärlig ledare för Soppteatern som under Kulturhusets renovering tillfälligt flyttat in på den nybyggda scenen Under fontänen vid Sergels torg.

Scen under Kulturhusets renovering 2019-2020

Under Fontänen
Entré från Sergels torg/Plattan

Ordinarie scen Kafé Klara (Drottninggatan 34) är stängd under perioden.