×
En del av Stockholms stad
Teater

Arkiverat evenemang:

Den moderna häxjakten som fenomen


Under Fontänen


Britney Spears, Prinsessan Diana, Amy Winehouse. Vad är det som gör att så många av oss älskar kändisar, och kanske framför allt kända, unga kvinnor? Vi följer dem överallt, så mycket att det spårar ur och blir en modern häxjakt. Vi vill veta allt, vi har väl rätt att veta allt om dem? Eller? Och, varför bryr vi oss ens om dem?

Får kändisar skylla sig själva när de uppnått stjärnstatus genom att  använda det erotiska kapitalet till sin fördel, på det vis som Abigail gör i Arthur Millers pjäs Häxjakten? Eller finns det något problematiskt med hur vi konsumerar kvinnor och kändisar så här? Bygger upp dem till  förebilder och varumärken vi kan tänka oss stötta, men som vi sedan, när medias uppmärksamhet vandrar vidare, ofta får se raseras och gå sönder inför öppen ridå. En skörhet som miljoner betraktare på instagram följer, följer, följer …

Välkomna till ett samtal med Tommie X (kreatör, stylist, poddare) och Vendela Lundberg (journalist och radioproducent). Moderator är Helle Schunnesson, (journalist, programledare för PP3).
 
Samtalet är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern och Dramaten, i samband med att pjäsen Häxjakten sätts upp på Elverket med premiär 14 september 2019. Häxjakten  är berättelsen om hur en händelse kan få fruktansvärda proportioner. Om masshysteri, maktberusning och vad som händer när alla räddar sig själva och ingen vågar säga stopp.

Information

Scen

Under Fontänen

Speltid

0:45 h, ingen paus

Premiär

12 november 2019

Pris

  • Fri entré:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater, Fri entré, Under Fontänen

Just nu inga föreställningar inlagda