×
En del av Stockholms stad
Teater
Drivhuset
Foto: Matilda Rahm

Arkiverat evenemang:

Drivhuset

Av Harold Pinter

Det är juldagsmorgon på den statliga anstalten. Dagen börjar uselt när Gibbs levererar dåliga nyheter till institutionens chef, den självupptagne Roote. Patient 6457 har dött under mystiska omständigheter, och patient 6459 har fött barn. En omöjlighet på en så strikt övervakad arbetsplats. Vad är det som har hänt? Roote tillsätter en intern utredning, ledd av Gibbs, och snart pekar bevisen mot ett och samma håll.

Drivhuset är ett tragikomiskt mästerverk av den brittiske Nobelpristagaren Harold Pinter, översatt till svenska av Klas Östergren. Med intelligens och subversiv humor kommenterar Pinter farorna med okontrollerad makt – Iika relevant idag som när den skrevs. Pinter skrev Drivhuset redan i slutet av 50-talet, men lät den ligga ospelad till 1980. Den har sedan dess blivit en av författarens mest spelade och uppskattade pjäser, och får nu en efterlängtad Sverigepremiär.  

Regi av Stefan Metz, som tidigare satt upp Barnen, Hemsöborna och Pappan på Kulturhuset Stadsteatern. I huvudrollen som Roote ser vi Peter Andersson, som med Drivhuset gör sin fjärde Pinterroll på Kulturhuset Stadsteatern.

Premiärdatum och biljetter släpps senare

Vi värnar om teatern, kulturen och framför allt vår publik. På grund av Covid-19 och de restriktioner som gäller för folksamlingar så är biljettsläpp för planerade pjäser uppskjutna tills vi med säkerhet kan spela. Premiärdatum är inte bestämt, besked kommer så snart det är möjligt. Ingenting är som det brukar, men vi är igång – med eftertanke!

Så tryggar vi ditt besök hos oss >

Produktion:

Av: Harold Pinter
Översättning: Klas Östergren
Regi: Stefan Metz
Scenografi: Peder Freij
Kostym: Peder Freij
Ljus: Max Mitle
Ljud: Camilla Näsström
Mask: Maria Reis

Medverkande på scenen:

Roote: Peter Andersson
Gibbs: Pelle Sandberg
Lamb: Jan Mybrand
Fröken Cutts: Ann-Sofie Rase
Lush: Henrik Norlén
Tubb m.fl: Per Graffman