×
En del av Stockholms stad
Teater
Älskling är jag hemma
Foto: Matilda Rahm

Arkiverat evenemang:

Älskling är jag hemma

Av Laura Wade

Judy är den perfekta hemmafrun. När Johnny kommer hem efter en lång arbetsdag står hon redo med hans tofflor och en cocktail. I vippig kjol, makeup och med ständigt pågående kakbak lever hon i en femtiotalsdröm – för visst var det bättre förr?

Möblerna, musiken, till och med det dåligt fungerade kylskåpet – allt är noga utvalt för att skapa känslan av en svunnen tid. Målet: det perfekta äktenskapet. Livet fungerar bra till en början, för man slipper mycket tjafs när den ena tar hand om hemmet medan den andra arbetar. Men leken blir snart allvar, och att leva på bara en inkomst har konsekvenser. Och vad tycker egentligen omgivningen om deras experiment?

Älskling är jag hemma är en komedi av Laura Wade om nostalgi, verklighetsflykt och strävan efter det perfekta förhållandet. Pjäsen har haft stora framgångar på The National Theatre. För regi står Maria Blom vars tidigare uppsättningar på Kulturhuset Stadsteatern har varit stora publiksuccéer. I rollerna ser vi Janna Granström, Philip Hughes, Bahareh Razekh, Andreas Kundler, Kajsa Reingardt och Angelika Prick.

Premiärdatum och biljetter släpps senare

Vi värnar om teatern, kulturen och framför allt vår publik. På grund av Covid-19 och de restriktioner som gäller för folksamlingar så är biljettsläpp för planerade pjäser uppskjutna tills vi med säkerhet kan spela. Premiärdatum är inte bestämt, besked kommer så snart det är möjligt. Ingenting är som det brukar, men vi är igång – med eftertanke!

Så tryggar vi ditt besök hos oss >

Produktion:

Av: Laura Wade
Översättning: Sofia Fredén
Regi: Maria Blom
Scenografi: Bengt Fröderberg
Kostym: Anna Hagert
Ljus: Patrik Bogårdh
Mask: Susanne von Platen
Koreografi: Catharina Allvin

Medverkande på scenen:

Judy: Janna Granström
Johnny: Philip Hughes
Fran: Bahareh Razekh
Marcus: Andreas Kundler
Sylvia: Kajsa Reingardt
Alex: Angelika Prick

Biljetter